GUI Generic

Goral64
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

Marcin G wrote: Thu Nov 05, 2020 12:47 pm Z tego co pamiętam, to przywracanie ustawień domyślnych jest tutaj dość karkołomne.
Wgraj czysty bin do całej pamięci Twojego ESP i wyczyścisz także EEPROM ;) A potem załaduj ponownie skompilowany firmware.
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2026 :D

Image
Marcin G

krycha88 wrote: Thu Nov 05, 2020 1:04 pm ...
Tak zmieniłem adresację bo poprzednio było zle. W Arduino IDE masz przecież możliwość wyczyszczenia pamięci i wgrania softu.
Dzięki, nawet nie wiedziałem, że można pamięć wyczyścić.
Marcin G

Jest lepiej. Widzę wartości w monitorze portu, ale nie widzę urządzenia w Supli. Wcześniej je usunąłem i teraz się nie dodaje.
W logu jest:

Code: Select all

Establishing unsecured connection with: svrxx.supla.org (port: 2015)
Connected to Supla Server
Sending: [...]
Oczywiście zamiast xx jest właściwa wartość.
Goral64
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

Marcin G wrote: Thu Nov 05, 2020 1:40 pm Jest lepiej. Widzę wartości w monitorze portu, ale nie widzę urządzenia w Supli. Wcześniej je usunąłem i teraz się nie dodaje.
W logu jest:

Code: Select all

Establishing unsecured connection with: svrxx.supla.org (port: 2015)
Connected to Supla Server
Oczywiście zamiast xx jest właściwa wartość.
A rejestracja urządzeń włączona?
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2026 :D

Image
Albert

Wracam i ja z tematem bme280. Wgrałem najświeższą binarke. Dsy działają i cała reszta też. Podłączam 2xbme280. Szukałem jaka ma być konfiguracja zworek, żeby ustawiać adresy. I kilka anglojęzycznych opisów znalazłem. Jeden ze jedna kombinacja to srodkowy pin z lewym a druga srodkowy z prawym, ale jak daje srodek z prawym to bme sie grzeje i to mocno a supla widzi tylko jeden odczyt albo sumuje mi 2 temp w jeden odczyt.. :mrgreen:
krycha88
Been thanked: 5 times

Albert wrote: Thu Nov 05, 2020 5:45 pm Wracam i ja z tematem bme280. Wgrałem najświeższą binarke. Dsy działają i cała reszta też. Podłączam 2xbme280. Szukałem jaka ma być konfiguracja zworek, żeby ustawiać adresy. I kilka anglojęzycznych opisów znalazłem. Jeden ze jedna kombinacja to srodkowy pin z lewym a druga srodkowy z prawym, ale jak daje srodek z prawym to bme sie grzeje i to mocno a supla widzi tylko jeden odczyt albo sumuje mi 2 temp w jeden odczyt.. :mrgreen:
Ile pinów ma ten czujnik?
https://gui-generic-builder.supla.io/
MadOnion78

Albert wrote: Thu Nov 05, 2020 5:45 pm ...
Podłączam 2xbme280. Szukałem jaka ma być konfiguracja zworek, żeby ustawiać adresy. I kilka anglojęzycznych opisów znalazłem. Jeden ze jedna kombinacja to srodkowy pin z lewym a druga srodkowy z prawym, ale jak daje srodek z prawym to bme sie grzeje...
Miałem identyczną sytuację.
Przeciąłeś ścieżkę a sprawdź miernikiem środkowy z lewym.
U mnie mimo nadal było przejście.
Zamówiłem kolejne 2 czujniki taki który na aukcji na zdjęciu zworek nie ma cyny.
Jedno machnięcie nożykiem i gotowe. Zalutowałem do drugiego adres się zmienił na 77.
Ewentualnie czujniki 6pinowe.
3x SRW-01, 1x mSRW-01, 7x ROW-02, 2x SBW-02, 2x LIW-01, 1x SLW-02, 1x SLW-02, 1x MEW-01, 1x DIW-01, RNW-01 ;)
Albert

A jednak jest przejscie ciągle miedzy srodkowym a lewym. Mialem jakies właśnie podcynowane... Ciezko to dziadostwo przeciąć i strach zeby nie pochlastac czegos dalej
Juz wyrąbałem taki rów ze masakra i dalej dzwoni :mrgreen: :mrgreen:
Albert

krycha88 normalny bme 4 piny: 2 do zasilania i sda i scl.
jarsyb

Albert wrote: Thu Nov 05, 2020 6:03 pm A jednak jest przejscie ciągle miedzy srodkowym a lewym. Mialem jakies właśnie podcynowane... Ciezko to dziadostwo przeciąć i strach zeby nie pochlastac czegos dalej
Juz wyrąbałem taki rów ze masakra i dalej dzwoni :mrgreen: :mrgreen:
Musisz dziabnąć ścieżkę jak na zdjęciu. Horror ale się da. :)
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Istnieją 10 rodzaje ludzi - ci którzy rozumieją binarnie i ci którzy nie.

Return to “GUI Generic”