GUI Generic

Goral64
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

Ale chyba problem z tym modułem nie polega na tym, że używa ESP-01S, tylko sposób w jaki ten ESP steruje przekaźnikami?
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2026 :D

Image
jarsyb

Fajnie by było jakby wróciło GUI_BLUE :roll:
Istnieją 10 rodzaje ludzi - ci którzy rozumieją binarnie i ci którzy nie.
Espablo

jarsyb wrote: Fri Nov 06, 2020 7:21 pm Fajnie by było jakby wróciło GUI_BLUE :roll:
nie marudź ;)

Dodałem nowy czujnik MAX6675, który działa na SPI. Ktoś chętny na testy?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
uchnast.michal
Has thanked: 7 times

Nie chcę wyjść na marudę ale może lepiej skupić się na działającym sofcie zawierającym elementy najpopularniejsze a rownolegle rozwijać dodatki. Krycha porzucił GUI :cry: , Generic z błędami, zamiast do przodu to.... :(
By nie być gołosłownym:
- brak pamiętania stanu przekaźnika
- router nie widzi modułu wg. "Nazwa modułu" (przydaje się, w Primery GUI było)
- domyślnie ilość rolet ma wartość 1
- led świeci cały czas (brak możliwości konfiguracji)
Espablo

uchnast.michal wrote: Fri Nov 06, 2020 8:39 pm Nie chcę wyjść na marudę ale może lepiej skupić się na działającym sofcie zawierającym elementy najpopularniejsze a rownolegle rozwijać dodatki. Krycha porzucił GUI :cry: , Generic z błędami, zamiast do przodu to.... :(
jak są jakieś błędy to staramy się je na bieżąco usuwać
uchnast.michal wrote: Fri Nov 06, 2020 8:39 pm By nie być gołosłownym:
Nigdy nie było pamięci stanu przekaźnika i szybko nie będzie. To, że jest taki przełącznik o niczym nie świadczy. Przygotowane jest tylko UI pod taką funkcję
uchnast.michal wrote: Fri Nov 06, 2020 8:39 pm - router nie widzi modułu wg. "Nazwa modułu" (przydaje się, w Primery GUI było)
nie sprawdzałem tego dawno ale zawsze działało - sprawdź teraz
uchnast.michal wrote: Fri Nov 06, 2020 8:39 pm - domyślnie ilość rolet ma wartość 1
domyślnie jest 0, zrób erase flash
uchnast.michal wrote: Fri Nov 06, 2020 8:39 pm - led świeci cały czas (brak możliwości konfiguracji)
u mnie działa tak jak powinno,
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
krycha88
Been thanked: 5 times

uchnast.michal wrote: Fri Nov 06, 2020 8:39 pm Nie chcę wyjść na marudę ale może lepiej skupić się na działającym sofcie zawierającym elementy najpopularniejsze a rownolegle rozwijać dodatki. Krycha porzucił GUI :cry: , Generic z błędami, zamiast do przodu to.... :(
By nie być gołosłownym:
- router nie widzi modułu wg. "Nazwa modułu" (przydaje się, w Primery GUI było)
- domyślnie ilość rolet ma wartość 1
- led świeci cały czas (brak możliwości konfiguracji)
Chyba miałeś gorszy dzień :D Primery GUI nie było proste do rozwijania w przeciwieństwie do GUI Generic :)

Przywracanie stanu przekaźnika już zrobiłem.
https://gui-generic-builder.supla.io/
tomaszd

Hej, ustawiam sobie przycisk nr 1 do sterowania przekaźnikiem nr 1, mam przycisk dotykowy TTP223 podłaczony pod GPIO14-D5.

Chcę oczywiście, aby reakcja była na wciśnięcie, niestety oprogramowanie tylko udaje, że zapisuje taki wybór, zawsze wraca do ZMIANA STANU (i ok, jak trzymam palec na przycisku to stan przekaźnika się zmienia, ale nie o to mi chodziło :lol: ). Czy coś można na to poradzić? Wgrałem dzisiejsza binarkę na Wemos D1 Mini Pro.
tomaszd

Dobra, znalazłem przyczynę problemu, przycisk Zapisz na liście przycisków i krańcówek resetuje wybór reakcji na przycisk, należy zapisać wybór reakcji, a potem nie zapisywać ustawień na widoku listy przycisków i krańcówek, tylko na głównym widoku GUI.
krycha88
Been thanked: 5 times

tomaszd wrote: Sat Nov 07, 2020 1:17 pm Dobra, znalazłem przyczynę problemu, przycisk Zapisz na liście przycisków i krańcówek resetuje wybór reakcji na przycisk, należy zapisać wybór reakcji, a potem nie zapisywać ustawień na widoku listy przycisków i krańcówek, tylko na głównym widoku GUI.
dzięki za scenariusz faktycznie wtedy tak się dzieje :)
https://gui-generic-builder.supla.io/
uchnast.michal
Has thanked: 7 times

krycha88 wrote: Sat Nov 07, 2020 12:47 pm
Chyba miałeś gorszy dzień :D Primery GUI nie było proste do rozwijania w przeciwieństwie do GUI Generic :)

Przywracanie stanu przekaźnika już zrobiłem.
:) gorszy hmm. Przykro mi poprostu, że Primery GUI już nie rozwijasz. Tak czy inaczej ładnie ciśniecie z materiałem, brawo.

Return to “GUI Generic”