GUI Generic

Fryga

Zrobilem dwa moduły na nowym Generic - jeden z przekaźnikiem i DS18* a drugi z 4x DS18* na bazie Generic - tego ostatniego. Góra 2h i znika z clouda status połączony.

Niestety po pewnym czasie odpadają od Wifi. Ten pierwszy na bazie wemos d1 mini mogę podłączyć aby zebrać log. Drugi z termometrami zrobie rolback bo to na ESP01s, są w trudno dostępnym miejscu a dodatkowo wykorzystuje piny RX/TX.
arqiu70

Przywracanie stanu przekaźnika już zrobiłem.
[/quote]

Na to czekałem, super.
abudabdi new

Witam wszystkich chciałbym się dowiedzieć czy jest może soft do sonoff Basic podobny jak ten a mianowicie by była ta ikonka "i" z informacją o adresie zasięgu wifi itd.
dzikusk

Ten właśnie możesz śmiało wgrywać lub ten jeśli nie chcesz nic ustawiać viewtopic.php?f=11&t=7284
Mój czujnik pogodowy
https://krasnikgorny.aqi.eco/pl
Espablo

Maxio_ wrote: Sat Nov 07, 2020 11:39 pm Właśnie jak mowa o binie to kiedy można się spodziewać nowego? ;D
już jest aktualny
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
krycha88
Been thanked: 5 times

Espablo wrote: Sun Nov 08, 2020 4:29 pm
Maxio_ wrote: Sat Nov 07, 2020 11:39 pm Właśnie jak mowa o binie to kiedy można się spodziewać nowego? ;D
już jest aktualny
Warto dodać, że powinno działać już zapamiętywanie stanu przekaźnika. Ale trzeba mieć na uwadze, że zapis do eeprom następuje co 3 minuty od jego zmiany.
https://gui-generic-builder.supla.io/
Espablo

krycha88 wrote: Sun Nov 08, 2020 4:34 pm Warto dodać, że powinno działać już zapamiętywanie stanu przekaźnika. Ale trzeba mieć na uwadze, że zapis do eeprom następuje co 3 minuty od jego zmiany.
Dopisałem to w 1 poście. Dobra robota @krycha88 :D
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
tomaszd

Utworzyłem dwa termometry w oparciu o GUI-Generic, Wemos D1 Mini i BME280 (3.3V), niestety wskazania temperatury obu cały czas dryfuja w górę, obecnie ustawiłem w chmurze korektę "-7" stopni, ale to zaczyna się robić bez sensu. Ktoś ma podobne doświadczenia? Ja rozumiem, że te czujki maja problem z samonagrzewaniem, ale to góra dwa stopnie Celsjusza. Mam inny termometr wystawiony na zewnatrz oparty o ten sam układ, ale własne oprogramowanie z deepSleep i zasilaniem bateryjno-słonecznym, tam takich problemów nie mam (wszystkie czujki z tego samego zamówienia). Odczyt tam jest w trybie wymuszonym, a tutaj pewnie tryb ciagły powoduje nagrzewanie i jeszcze sa jakieś dodatkowe przekłamania.
tomkowski
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

Espablo wrote: Sun Nov 08, 2020 4:29 pm już jest aktualny
Wrzucę go przez WiFi? Wybierając go jako firmware trzymuję komunikat o niewystarczającej ilości miejsca.
abudabdi new

Witam
Soft super chciałbym podziękować twórcom ale mam małe pytanko w jaki sposób wyłączyć rozgłaszanie sieci przez urządzenie mam już wszystko ustawione działa poprawnie lecz cały czas rozgłasza sieć supla..........
Jak to wyłączyć ?

Return to “GUI Generic”