i tu znowu bym widział zastosowanie dla możliwości dowolnego ustawienia czasu załączenia przekaźnika (mnie to spokoju nie daje) tylko ze akurat teraz z poziomu serwera wtedy byśmy sobie ustawili pełne zamkniecie np. 15 sec pełne otwarcie 15 sec to jeśli by był włączony przez np 7 sec to by było wiadomo ze jest mniej więcej w połowie itd a wtedy by chyba mogła to pokazać appka
chyba ze błądzę to mnie poprawcie
Czujniki otwarcia rolet
-
Lechu_
- Has thanked: 1 time
Ale po co wyważać otwarte drzwi? Temperatura, czasy , wartości procentowe??? Po co? Blebox zrobił to przejrzyściej i czy nie lepiej skorzystać ze sprawdzonej opcji? Nie jestem programistą , inżynierem i konstruktorem , patrzę na sprawę z pozycji użytkownika a ta pokazuje mi że ich moduł ma wszystko czego potrzeba przy sterowaniu roletami. Ergo - a bardzo mi zależy żeby to wyszło w Supli - nie prościej przyjrzeć się ich rozwiązaniom dogłębniej? Patryk Arłamowski był tu chyba nawet zarejestrowany na forum i proponował współprace.
-
Raku2008
Wydaje mi sie ze to rozwiazanie juz w duzym stopniu zalatwilo by sprawemaffiu wrote: Fri Feb 10, 2017 11:30 am i tu znowu bym widział zastosowanie dla możliwości dowolnego ustawienia czasu załączenia przekaźnika (mnie to spokoju nie daje) tylko ze akurat teraz z poziomu serwera wtedy byśmy sobie ustawili pełne zamkniecie np. 15 sec pełne otwarcie 15 sec to jeśli by był włączony przez np 7 sec to by było wiadomo ze jest mniej więcej w połowie itd a wtedy by chyba mogła to pokazać appka
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Nowa wersja będzie to już miała.Raku2008 wrote: Fri Feb 10, 2017 12:51 pmWydaje mi sie ze to rozwiazanie juz w duzym stopniu zalatwilo by sprawemaffiu wrote: Fri Feb 10, 2017 11:30 am i tu znowu bym widział zastosowanie dla możliwości dowolnego ustawienia czasu załączenia przekaźnika (mnie to spokoju nie daje) tylko ze akurat teraz z poziomu serwera wtedy byśmy sobie ustawili pełne zamkniecie np. 15 sec pełne otwarcie 15 sec to jeśli by był włączony przez np 7 sec to by było wiadomo ze jest mniej więcej w połowie itd a wtedy by chyba mogła to pokazać appka
PS. Poproszę o czasy pełnego zamknięcia i otwarcia tak abym mógł w cloud-ie proponować jakieś domyślne wartości.
Jak możecie to pomierzcie u siebie.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
Zybi
Gdzie w źródłach ustawia się domyślne wartości, np dla gate do zastosowań na własnym serwerze?pzygmunt wrote: Fri Feb 10, 2017 1:45 pm .................
Nowa wersja będzie to już miała.
PS. Poproszę o czasy pełnego zamknięcia i otwarcia tak abym mógł w cloud-ie proponować jakieś domyślne wartości.
Edit: już znalazłem
-
Raku2008
U mnie zamykanie i otwieranie rolet na drzwiach tarasowych trwa 28 sekund
a rolet na oknach srednio 22-23 sekundy
a rolet na oknach srednio 22-23 sekundy
-
maffiu
a nie dało by się tego zrobić tak żeby ręcznie wprowadzić czas tylko musi być narzucony ?
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Tak będzie ale chcę ustawić wartości domyślne po aktualizacji.maffiu wrote: Fri Feb 10, 2017 4:36 pm a nie dało by się tego zrobić tak żeby ręcznie wprowadzić czas tylko musi być narzucony ?
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
Raku2008
A kiedy mozna sie spodziewac nowej wersji?pzygmunt wrote: Fri Feb 10, 2017 1:45 pmNowa wersja będzie to już miała.Raku2008 wrote: Fri Feb 10, 2017 12:51 pmWydaje mi sie ze to rozwiazanie juz w duzym stopniu zalatwilo by sprawemaffiu wrote: Fri Feb 10, 2017 11:30 am i tu znowu bym widział zastosowanie dla możliwości dowolnego ustawienia czasu załączenia przekaźnika (mnie to spokoju nie daje) tylko ze akurat teraz z poziomu serwera wtedy byśmy sobie ustawili pełne zamkniecie np. 15 sec pełne otwarcie 15 sec to jeśli by był włączony przez np 7 sec to by było wiadomo ze jest mniej więcej w połowie itd a wtedy by chyba mogła to pokazać appka
-
nowy1
Pewnie niebawemRaku2008 wrote: Fri Feb 10, 2017 6:08 pmA kiedy mozna sie spodziewac nowej wersji?pzygmunt wrote: Fri Feb 10, 2017 1:45 pmNowa wersja będzie to już miała.Raku2008 wrote: Fri Feb 10, 2017 12:51 pm
Wydaje mi sie ze to rozwiazanie juz w duzym stopniu zalatwilo by sprawe
viewtopic.php?f=20&t=1913&start=20