GUI Generic

Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

Espablo wrote: Wed Nov 11, 2020 8:53 pm Nie będzie takich płytek jak Wemos i NodeMCU. Nie ma tam na stałe przekaźników czy też przycisków. To ma ułatwić konfiguracjie gotowych modułów jak sonoff czy też yunshan, które mają na stałe podłączone peryferia.
Też jestem tego samego zdania :D .
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
krycha88
Been thanked: 5 times

Espablo wrote: Tue Nov 10, 2020 1:57 pm Hmm. Pull request od @elmaya z tym czyjnikiem czeka już chyba pół roku ;)
No i niestety się nie doczekał do pozytywnego zakończenia :roll:

Pomimo to dziękujemy @elmaya za udostępnienie kodu który wykorzystujemy ;)
https://gui-generic-builder.supla.io/
Espablo

banan0100 wrote: Wed Nov 11, 2020 9:00 pm jest juz dostępna nowa wersja ? bo pobrałem przed chwila wgrywam ale nie mam wyboru płytki
A co takiego pobrałeś, że nie masz? Właśnie uaktualniłem .bin
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
banan0100

Espablo wrote: Wed Nov 11, 2020 9:36 pm
banan0100 wrote: Wed Nov 11, 2020 9:00 pm jest juz dostępna nowa wersja ? bo pobrałem przed chwila wgrywam ale nie mam wyboru płytki
A co takiego pobrałeś, że nie masz? Właśnie uaktualniłem .bin
oki za szybko pobrałem i miałem wersje gdzie pisało dodana 2 godziny temu i myślałem ze to już ta nowa teraz działa tylko widze problem ustawiłem czujnik odległosci i juz nie moge wejsc więcej w i2c nie wczytuje mi pacjent to wemos

edit: nie da się ustawić czujnika dla i2c dla hc-sr4 dziala
krycha88
Been thanked: 5 times

banan0100 wrote: Wed Nov 11, 2020 10:09 pm oki za szybko pobrałem i miałem wersje gdzie pisało dodana 2 godziny temu i myślałem ze to już ta nowa teraz działa tylko widze problem ustawiłem czujnik odległosci i juz nie moge wejsc więcej w i2c nie wczytuje mi pacjent to wemos

edit: nie da się ustawić czujnika dla i2c dla hc-sr4 dziala
Ok dzięki za zgłoszenie poprawka już jest. Trzeba poczekać na nowego bina :)
https://gui-generic-builder.supla.io/
Espablo

krycha88 wrote: Thu Nov 12, 2020 5:32 am Ok dzięki za zgłoszenie poprawka już jest. Trzeba poczekać na nowego bina :)
.bin będzie wieczorem
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
michal363

Cześć,
Czy miał ktoś problem, że po utracie połączenia z internetem, moduł (sonoff s20) ma problem z połączeniem się ponownie? Połączył się dopiero po odłączeniu i podłączeniu zasilania.
Ma ktoś może pomysł, gdzie może leżeć przyczyna? Mam ustawiony przekaźnik oraz 2 x ds18b20.
Z góry dzięki za pomoc!
jpierscieniak

Cześć
Wgrałem do Sonoff Basic plik bin z wczorajszej kompilacji.
Mam przez przeglądarkę dostęp do konfiguracji, ale nie mogę wejść na stronę konfiguracji Sensorów i2c. Również przy wstępnej konfiguracji po podaniu Zapisz wykonuje się restart urządzenia.

Na tym urządzeniu na którejś z poprzednich kompilacji już działał mi czujnik BME280, ale po paru dniach nagle pokazywał odczyty ciśnienia, temperatury i wilgotności "z czapy" (tzn chyba max wartości dla niego). Na chwilę pomagało ponowne dodanie do chmury.

Pozdrawiam cały ciężko pracujący Zespół
Jacek
banan0100

jpierscieniak wrote: Thu Nov 12, 2020 5:28 pm Cześć
Wgrałem do Sonoff Basic plik bin z wczorajszej kompilacji.
Mam przez przeglądarkę dostęp do konfiguracji, ale nie mogę wejść na stronę konfiguracji Sensorów i2c. Również przy wstępnej konfiguracji po podaniu Zapisz wykonuje się restart urządzenia.

Na tym urządzeniu na którejś z poprzednich kompilacji już działał mi czujnik BME280, ale po paru dniach nagle pokazywał odczyty ciśnienia, temperatury i wilgotności "z czapy" (tzn chyba max wartości dla niego). Na chwilę pomagało ponowne dodanie do chmury.

Pozdrawiam cały ciężko pracujący Zespół
Jacek
dziś wieczorem będzie nowy bin musisz poczekać już zgłaszałem to jest naprawione ale czekamy na bin
lesiolo

Espablo wrote: Thu Nov 12, 2020 9:26 am .bin będzie wieczorem
Przydałoby się poprawić jeszcze przy okazji:
Gdy w szablonach płytek wybierze się dowolnego sonoff touch to domyślne ustawienie przycisku w sekcji Ustawienie GPIO dla przycisków to
reakcja na "zmiana stanu" powinno być "wciśnięcie" i gdy w sekcji Ustawienie GPIO dla CONFIG zmienimy BUTTON na "off" to ustawia ustawienia dla przycisku 1 na "off"
(niestety 3 krotne naciśnięcie często się zdarza podczas normalnego użytkowania przydałoby się to zmienić na 5 sek. przytrzymać lub coś podobnego) testowane na Sonoff TX T1EU2C , TX T3EU1C, TX T3EU2C, TX T3EU3C

Pozdrawiam
Piotr

Return to “GUI Generic”