DZIAŁA.
Ps.
Ciekawe, czy za pomocą IOT SDK można stworzyć soft do H801, który by miał pamięć stanu oraz nie "błyskał" led-ami podczas braku wifi.
sonoff BasicPatryk wrote: Thu Nov 05, 2020 7:03 pm Dziś dopiero miałem możliwość wgrania softu do modułu i ...
DZIAŁA.![]()
Ps.
Ciekawe, czy za pomocą IOT SDK można stworzyć soft do H801, który by miał pamięć stanu oraz nie "błyskał" led-ami podczas braku wifi.![]()
Można kombinować - przetestuj na przykład taką kompilację, którą przygotowałem pod swój moduł H801 opartą na najnowszych źródłach w konfiguracji RGBWW.Patryk wrote: Thu Nov 05, 2020 7:03 pm ...
Ciekawe, czy za pomocą IOT SDK można stworzyć soft do H801, który by miał pamięć stanu oraz nie "błyskał" led-ami podczas braku wifi.
...
Na pierwszy rzut oka, to nie zdefiniowałeś jakiego typu sensora DHT chcesz użyć: DHT11 czy DHT22.bicker wrote: Fri Nov 13, 2020 12:04 pm cześć zakomentował i nadal nic, cokolwiek podłącze pod gpio 3 lub 1 nie chec działać
zmienie tylko na 14 i działa dobrze.. hm...
w czym może być problem
https://github.com/bick3r/remote_rep/bl ... f_led_14.c
https://github.com/bick3r/remote_rep/bl ... f_led_14.h
Dzięki !!!Zybi wrote: Wed Dec 09, 2020 11:28 amMożna kombinować - przetestuj na przykład taką kompilację, którą przygotowałem pod swój moduł H801 opartą na najnowszych źródłach w konfiguracji RGBWW.Patryk wrote: Thu Nov 05, 2020 7:03 pm ...
...
Dodatkowo na RX jest DS18B20, na TX przycisk monostabilny do włączania/wyłączania wszystkich kanałów z opcją ON PRESS lub ON RELEASE, a na GPIO0 przycisk wejścia w tryb konfiguracyjny.
.
Myślę, że to ze względu na trudną analizę kodu SDK Espressif, brak wsparcia oraz małą elastyczność w stosunku do środowiska Arduino IDE. Osobiście na jakiś czas również zaprzestałem kompilacji w SDK, ale ze względu na wielką wadę tych kompilacji, jaką jest "klekotanie" przekaźników przy braku połączenia z serwerem lub wifi. Stąd pojawiały się różne moje pomysły, jak to obejść sprzętowo.Patryk wrote: Wed Dec 09, 2020 3:05 pm ...
Bo jak widzisz praktycznie nikt nie kompiluje za pomocą IOT SDK.