SBW-02 + Beninca CP.CORE 6B + Wiśniowski Optimum

krumarcin
Posty: 42
Rejestracja: pn lis 09, 2020 7:38 pm

pn lis 16, 2020 7:48 pm

miroph pisze:
pn lis 16, 2020 7:41 pm
A masz może sieć wifi typu Mesh Tenda?
Mam zwykłe WiFi z routera D-Link
Awatar użytkownika
miroph
Posty: 743
Rejestracja: wt sie 22, 2017 8:09 pm
Lokalizacja: Pszczyna - ZAMEL

pn lis 16, 2020 7:56 pm

Prześlij mi jakiś filmik z zachowania urządzenia.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
tel. 32 210-46-65 w.334
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 1739
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

pn lis 16, 2020 7:58 pm

Może być tak, że sąsiad ma Tendę. Spróbuj w innej lokalizacji (np. w pracy) udostępnić na smartfonie sieć Wi-Fi o identycznym SSID i haśle jak Twoja domowa sieć i skonfigurować SBW-02. Jak to zadziała, to wtedy SBW po podłączeniu w miejscu docelowym połączy się z Twoją właściwą siecią Wi-Fi i powinien poprawnie działać.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 10536
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pn lis 16, 2020 8:13 pm

Odłącz od bramy i podłącz pod jakiś zasilacz 12v w domu. Obserwuj wtedy co się dzieje.
krumarcin
Posty: 42
Rejestracja: pn lis 09, 2020 7:38 pm

pn lis 16, 2020 8:55 pm

pzygmunt pisze:
pn lis 16, 2020 8:13 pm
Odłącz od bramy i podłącz pod jakiś zasilacz 12v w domu. Obserwuj wtedy co się dzieje.
Podłączyłem pod zasilacz w domu i zadziałało wszystko poprawnie. Urządzenie bez problemu połączyłem z aplikacją Supla.
Po ponownym podłączeniu do napędu, sytuacja się powtarza.
Dioda zapala się na chwilę (tym razem światłem ciągłym) jedno mrugnięcie i wyłącza się bez możliwości wejścia w tryb konfiguracji.
Wychodzi na to, że sterownik jest sprawny?
Tylko dlaczego nie działa w napędzie?
Awatar użytkownika
miroph
Posty: 743
Rejestracja: wt sie 22, 2017 8:09 pm
Lokalizacja: Pszczyna - ZAMEL

pn lis 16, 2020 9:06 pm

Podłącz multimetr pod zaciski SBW-02 w napędzie i sprawdź co się dzieje z napięciem wtedy kiedy przestaje działać.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
tel. 32 210-46-65 w.334
krumarcin
Posty: 42
Rejestracja: pn lis 09, 2020 7:38 pm

wt lis 17, 2020 6:07 am

miroph pisze:
pn lis 16, 2020 9:06 pm
Podłącz multimetr pod zaciski SBW-02 w napędzie i sprawdź co się dzieje z napięciem wtedy kiedy przestaje działać.
Na stykach w napędzie z których zasilam SBW cały czas jest napięcie 25,8V i nie zmienia się.
Awatar użytkownika
miroph
Posty: 743
Rejestracja: wt sie 22, 2017 8:09 pm
Lokalizacja: Pszczyna - ZAMEL

wt lis 17, 2020 6:14 am

krumarcin pisze:
wt lis 17, 2020 6:07 am
miroph pisze:
pn lis 16, 2020 9:06 pm
Podłącz multimetr pod zaciski SBW-02 w napędzie i sprawdź co się dzieje z napięciem wtedy kiedy przestaje działać.
Na stykach w napędzie z których zasilam SBW cały czas jest napięcie 25,8V i nie zmienia się.
Ale z podłączonym SBW-02?
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
tel. 32 210-46-65 w.334
krumarcin
Posty: 42
Rejestracja: pn lis 09, 2020 7:38 pm

wt lis 17, 2020 6:32 am

miroph pisze:
wt lis 17, 2020 6:14 am
krumarcin pisze:
wt lis 17, 2020 6:07 am
miroph pisze:
pn lis 16, 2020 9:06 pm
Podłącz multimetr pod zaciski SBW-02 w napędzie i sprawdź co się dzieje z napięciem wtedy kiedy przestaje działać.
Na stykach w napędzie z których zasilam SBW cały czas jest napięcie 25,8V i nie zmienia się.
Ale z podłączonym SBW-02?
Sorry, sprawdziłem bez podłączonego :) zerknę po południu i napiszę
krumarcin
Posty: 42
Rejestracja: pn lis 09, 2020 7:38 pm

wt lis 17, 2020 3:05 pm

Sprawdziłem. Na stykach w SBW to samo. Napięcie jest mimo że dioda gaśnie i urządzenie jest niewidoczne dla aplikacji i nie reaguje na próbę uruchomienia trybu konfiguracji.
ODPOWIEDZ

Wróć do „ZAMEL SBW-02”