SBW-02 + Beninca CP.CORE 6B + Wiśniowski Optimum

Mirosław F.
Has thanked: 1 time
Been thanked: 22 times

Jakikolwiek zasilacz 12-24V AC/DC o mocy ok 1W. Ten z poprzedniego linku jest 5V więc odpada.

Nie ukrywam, że chciałem pomóc i wręcz byłem pewien, że problem zostanie rozwiązany. No ale cóż elektronika nigdy nie przestanie mnie zadziwiać
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

Faktycznie, przepraszam za błąd: Ten będzie dobry: https://www.gotronik.pl/hlk-pm12-mini-z ... -6019.html
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Yepestis
Has thanked: 19 times
Been thanked: 3 times

krumarcin

miroph wrote: Thu Nov 19, 2020 7:09 pm Jakikolwiek zasilacz 12-24V AC/DC o mocy ok 1W. Ten z poprzedniego linku jest 5V więc odpada.

Nie ukrywam, że chciałem pomóc i wręcz byłem pewien, że problem zostanie rozwiązany. No ale cóż elektronika nigdy nie przestanie mnie zadziwiać
doceniam zaangażowanie, jeszcze raz dzięki wielkie za próbę rozwiązania problemu... też mnie dziwi, że napęd normalnie działa
na tym transformatorze a SBW nie chce
krumarcin

skoro kwestia zasilania jest już powiedzmy ogarnięta, może ktoś się odniesie do mojego pytania też w tym temacie
odnośnie sposobu podłączenia zacisku nr 9 z el16 do SBW z wykorzystaniem żyły z przewodu spiralnego? chodzi o podłączenie
do SBW czujnika otwarcia bramy
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Rozrysuj schemat bo nie specjalnie wiem o co chodzi z tym "przewodem spiralnym"
SUPLA.... Nareszcie w domu.
krumarcin

Sterownik umieszczony jest w napędzie, który pracuje razem z bramą na szynie z zębatką. W szynie umieszczony jest przewód
spiralny który rozciąga się i kurczy w momencie pracy napędu, a podłączony jest do płytki w puszce z transformatorem. W tym przewodzie jest 5 żył - 2 grubsze od zasilania podłączone do zacisków 0 i 1 po stronie napędu, oraz 3 cienkie podłączone do zacisków 4, 5 i 6 po stronie napędu.

SBW muszę zlokalizować w tej puszce przy trafo, bo jeśli umieszczę je w obudowie napędu Wiśniowski, nie będę mógł wyprowadzić z niego kabla do napędu Beninca.

Z podłączeniem SBW wg opisu @pzygmunt poradziłem sobie, ale poza podłączeniem zacisku 9 z el16 do IN1 z SBW.
Pomyślałem że do tego wykorzystam żyłę zieloną podłączoną do nieopisanego zacisku nr 4 ale niestety po jej odłączeniu brama po otwarciu nie chce się zamknąć.

Trochę to wszystko zawiłe, ale mam nadzieję że da się to zrozumieć :)
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
pzygmunt

Instrukcja nie specjalnie precyzuje co na tej 4-ce jest. Może warto po prostu dodać osobny kontaktron do bramy.
krumarcin

Gdzieś mi się rzucił w oczy opis tego zacisku nr 4 jako "phot".
pzygmunt

Szedłbym w dodatkowy przewód lub osobny kontaktron.

Return to “ZAMEL SBW-02”