Fajnie to wygląda. Jak wejdzie do sprzedaży i cena mnie nie przerazi, to kupię do pokoju córek.
Robert jakie są dodatkowe ustawienia w aplikacji, o których wspominasz?
VARILIGHT V-Pro Smart - zaproszenie do testów
8x Sonoff Basic, 1x Sonoff Touch, 2x ROW-02, 1x SRW-03, 1x SLW-01, 1x LIW-01, 1x Shelly 1v3, 2x Yunshan, 1x MoesHouse, 1x BW-SHP6, 2x Smart DGM, kilka modułów na D1 mini, LSC Smart, GH + Trådfri + RM mini 3 i notoryczny brak czasu na więcej...
- Robert Błaszczak
- Kontaktowanie:
Uzupełniając post Przemka.
Tak wygląda w aplikacji regulacja jasności i włączenie/wyłączenie światła:
Kliknięcie w ikonkę ustawień otwiera taki ekran: Ustawienia opisane są na filmach video w pierwszym poście tego wątku: viewtopic.php?f=11&t=7235
Tak wygląda w aplikacji regulacja jasności i włączenie/wyłączenie światła:
Kliknięcie w ikonkę ustawień otwiera taki ekran: Ustawienia opisane są na filmach video w pierwszym poście tego wątku: viewtopic.php?f=11&t=7235
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
Robert Błaszczak
Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
EDIT:
Po rozpakowaniu - miłe zaskoczenie - dodatkowo była żarówka diodowa Philips

Co pierwsze zwróciło moją uwagę BARDZO DOBRZE spasowany szyld metalowy do obudowy. Dodatkowo był jeszcze drugi metalowy oraz zwykły plastikowy, o który prosiłem.
Jako minus muszę przyznać , że odciski palców zostają straszne i nie ma możliwości usunięcia ich suchą szmatką - musiałem ją lekko zwilżyć i dopiero się udało. MONTAŻ : ściemniacz ! PASUJE ! ku mojej uciesze w małe puszki w bloku z płyty żelbetonowej !!

W małej puszce jak na zdjęciu zostaje wg mnie jeszcze dużo miejsca - oczywiście na plus .
KONFIGURACJA:
z kreatora aplikacji poszło jak po maśle , natomiast nie połączyłem się po restarcie i resecie do ustawień fabrycznych poprzez www 192.168.4.1 ale konfigurowałem tak tylko raz . Jeszcze parę razy przeprowadzę konfigurację dodania sprzętu poprzez www i kreator aby wylkluczyć moje błędy.
OBSŁUGA: czy poprzez aplikację czy też manualnie jest bez zarzutów. Ale jedna rzecz mnie zastanowiła - montowałem go rano przed pójściem do pracy. Wszystko działało. Po przyjściu do domu po ok 7 h i chcąc włączyć światło wciskając pokrętło nie było reakcji . Sprawa się nie co wyjaśniła - mój 7 letni syn go " testował" jak mnie nie było kręcąc i wciskając. Ale tak czy inaczej zastanawia mnie ten brak reakcji za pierwszym razem.
Jeśli nie wartość minimalna ściemniacza jest ustawiona poniżej progu świecenia to można się pogubić. Jeśli ktoś ustawi np jasność 5% tak aby nie było widać, że coś świeci to przy próbie włączenia będzie efekt taki jakby nic się nie działo tj. jakby oświetlenie się nie włączyło.
Na początku sam się na tym złapałem. Dopiero poźniej ustawiłem tak aby przy wartości minimalnej, żarówka chociaż trochę świeciła.
Może u Ciebie był taki sam efekt.
Co do "palców". Ciekawe czy ten efekt jest na wszystkich frontach czy tylko ten konkretny design ma taki efekt.
Na początku sam się na tym złapałem. Dopiero poźniej ustawiłem tak aby przy wartości minimalnej, żarówka chociaż trochę świeciła.
Może u Ciebie był taki sam efekt.
Co do "palców". Ciekawe czy ten efekt jest na wszystkich frontach czy tylko ten konkretny design ma taki efekt.
- Varilight_MB
"Jako minus muszę przyznać , że odciski palców zostają straszne i nie ma możliwości usunięcia ich suchą szmatką - musiałem ją lekko zwilżyć i dopiero się udało"
Podatność na zabrudzenia uzależniona jest od finiszu im bardziej "lustrzany" tym bardziej podatny, finisze matowe i szczotkowane są mniej podatne. Troche "Pronto" na szmatkę i odzyska swój blask
"Po przyjściu do domu po ok 7 h i chcąc włączyć światło wciskając pokrętło nie było reakcji . Sprawa się nie co wyjaśniła - mój 7 letni syn go " testował" jak mnie nie było kręcąc i wciskając. Ale tak czy inaczej zastanawia mnie ten brak reakcji za pierwszym razem."
Tak jak wspomniał pzygmunt ściemniacz mogł być poniżej minimalnej nastawy i "żarówka" ma problem ze startem. Najlepiej ustawić min i max w "użytecznym" spektrum.
ehs, a ja wciąż czekam na swój egzemplarz
mam nadzieję że jutro dojdzie to może w weekend znalazł by się czas na testowanie.
Troche wtopiłem z tymi wysyłkami, normalnie są na miejscu w 3 dni. Widać przesyłki lotnicze w czasach corona virusa to nie najlepszy pomysł. Mam nadzieje, ze wszystkie dotrą do Was w przeciągu kilku następnych dni
W załączniku ciekawostka apropos płytek - tak się "opalają" się w piecu
Podatność na zabrudzenia uzależniona jest od finiszu im bardziej "lustrzany" tym bardziej podatny, finisze matowe i szczotkowane są mniej podatne. Troche "Pronto" na szmatkę i odzyska swój blask

"Po przyjściu do domu po ok 7 h i chcąc włączyć światło wciskając pokrętło nie było reakcji . Sprawa się nie co wyjaśniła - mój 7 letni syn go " testował" jak mnie nie było kręcąc i wciskając. Ale tak czy inaczej zastanawia mnie ten brak reakcji za pierwszym razem."
Tak jak wspomniał pzygmunt ściemniacz mogł być poniżej minimalnej nastawy i "żarówka" ma problem ze startem. Najlepiej ustawić min i max w "użytecznym" spektrum.
ehs, a ja wciąż czekam na swój egzemplarz

Troche wtopiłem z tymi wysyłkami, normalnie są na miejscu w 3 dni. Widać przesyłki lotnicze w czasach corona virusa to nie najlepszy pomysł. Mam nadzieje, ze wszystkie dotrą do Was w przeciągu kilku następnych dni
W załączniku ciekawostka apropos płytek - tak się "opalają" się w piecu

- Załączniki
-
- plytki2.jpg (101.84 KiB) Przejrzano 294 razy
-
- plytki1.jpg (68.59 KiB) Przejrzano 294 razy
No i powrót o 20.10. Klik na sciemniacz i zero reakcji. Drugi raz i dopiero najpierw raz mrygnąłna niebiesko i pochwili max 100%. Mam.teraz pewnosc ze nikt się nie bawił. Sygnal: Edit: teraz jak spojrzałem na czas te 50 to chyba minuty wiec byl jakis restart ?
Edit 2: 20:54: właśnie nie odpalił po laczeniu przyciskiem ON/OFF z App. Dopiero za 2 razem wlaczyl ok 45% jak było przy wyłączeniu.
- Varilight_MB
"właśnie nie odpalił po laczeniu przyciskiem ON/OFF z App. Dopiero za 2 razem wlaczyl ok 45% jak było przy wyłączeniu."
Na jakim teraz jest obciążeniu i czy jest możliwa praca w trybie 1?
Jak już jest załączony to czy dostępny jest pełen zakres?
Na jakim teraz jest obciążeniu i czy jest możliwa praca w trybie 1?
Jak już jest załączony to czy dostępny jest pełen zakres?