GUI Generic

Patryk

@Goral64
Nie wiem czy to pomoże, ale spróbuj po wyczyszczeniu pamięci wgrać to:
 viewtopic.php?f=23&t=3031
Goral64
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

Patryk wrote: Fri Nov 20, 2020 10:25 pm @Goral64
Nie wiem czy to pomoże, ale spróbuj po wyczyszczeniu pamięci wgrać to:
 viewtopic.php?f=23&t=3031
No ale u mnie czip chodzi jako taki. Tylko w określonych warunkach nie otwiera się strona WWW w trybie AP.
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2026 :D

Image
Patryk

klew wrote: Fri Nov 20, 2020 9:39 pm Właśnie dodałem ON_CRAZY_CLICKER - jeśli to dla kogoś mało, to polecam https://orteil.dashnet.org/cookieclicker/
Dzięki !!!
Może @krycha88 spełni moją prośbę :roll:
Espablo

Goral64 wrote: Fri Nov 20, 2020 9:15 pm I jeszcze taka anomalia. Przy ustawieniu IC
IC_setup.jpg
Po każdym restarcie licznik się sam inkrementuje o 1 mając ustawione liczenie impulsów przy zboczu narastającym.
Ale myślę, że to raczej wina po stronie SuplaDevice.
U mnie też jest taki objaw
Goral64 wrote: Fri Nov 20, 2020 9:15 pm Jest też mały bug w interfejsie. Listbox Podciąganie do VCC ustawia się wartością Zbocze rosnące. Zapisywanie jest prawidłowe, tylko wyświetlanie jest błędne.
Masz rację, jest blad
Goral64 wrote: Fri Nov 20, 2020 9:33 pm @Espablo a czy jest szansa na to, żeby moduł obsługiwał więcej niż 1 licznik?
Jest taka szansa.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
Goral64

A jakiej wersji płytek esp8266 używacie? Bo ja 2.7.4

Image
Patryk

Goral64 wrote: Fri Nov 20, 2020 9:33 pm A czyściłeś Wemosa?
Ja mam takie ustawienia.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

Goral64 wrote: Fri Nov 20, 2020 9:15 pm I jeszcze taka anomalia. Przy ustawieniu IC
IC_setup.jpg
Po każdym restarcie licznik się sam inkrementuje o 1 mając ustawione liczenie impulsów przy zboczu narastającym.
Ale myślę, że to raczej wina po stronie SuplaDevice.

Jest też mały bug w interfejsie. Listbox Podciąganie do VCC ustawia się wartością Zbocze rosnące. Zapisywanie jest prawidłowe, tylko wyświetlanie jest błędne.
Biblioteka zakłada, że zliczając zbocza narastające (przejście LOW do HIGH), stan na GPIO jest "LOW". Nie wiem co dokładnie stoi za tymi ustawieniami w GUI, ale zakładam, że masz włączony input pullup, więc naturalny stan na tym GPIO to HIGH. Powinieneś więc zliczać zbocza opadające (HIGH -> LOW).
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
Patryk

Goral64 wrote: Fri Nov 20, 2020 10:43 pm A jakiej wersji płytek esp8266 używacie? Bo ja 2.7.4
Ja też 2.7.4
Arduino IDE 1.8.13
WIN 10.
Goral64

klew wrote:
Biblioteka zakłada, że zliczając zbocza narastające (przejście LOW do HIGH), stan na GPIO jest "LOW". Nie wiem co dokładnie stoi za tymi ustawieniami w GUI, ale zakładam, że masz włączony input pullup, więc naturalny stan na tym GPIO to HIGH. Powinieneś więc zliczać zbocza opadające (HIGH -> LOW).
Przy wyłączonym pullup też dolicza na starcie 1 impuls. W docelowym rozwiązaniu mój impulsator jest NC a impuls wysyła poprzez NO. Łącząc impulsator z masą i pinem zliczającym normalnie będę miał stan niski, a wysoki tylko jak wystąpi impuls.
W tej chwili zamiast impulsatora mam przycisk połączony z masą ale he, he, w momencie restartu nie jest wciśnięty więc pewnie dlatego doliczany jest impuls. Jutro to jescze protestuję w różnych kombinacjach..

Image
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

Goral64 wrote: Fri Nov 20, 2020 11:05 pm
klew wrote:
Przy wyłączonym pullup też dolicza na starcie 1 impuls. W docelowym rozwiązaniu mój impulsator jest NC a impuls wysyła poprzez NO. Łącząc impulsator z masą i pinem zliczającym normalnie będę miał stan niski, a wysoki tylko jak wystąpi impuls.
W tej chwili zamiast impulsatora mam przycisk połączony z masą ale he, he, w momencie restartu nie jest wciśnięty więc pewnie dlatego doliczany jest impuls. Jutro to jescze protestuję w różnych kombinacjach..
Mogę też ustawić "poprzedni" stan robiąc digitalRead. Wtedy taki efekt nie będzie występował
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:

Return to “GUI Generic”