@Goral64
Nie wiem czy to pomoże, ale spróbuj po wyczyszczeniu pamięci wgrać to:
viewtopic.php?f=23&t=3031
GUI Generic
-
Goral64
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 1 time
No ale u mnie czip chodzi jako taki. Tylko w określonych warunkach nie otwiera się strona WWW w trybie AP.Patryk wrote: Fri Nov 20, 2020 10:25 pm @Goral64
Nie wiem czy to pomoże, ale spróbuj po wyczyszczeniu pamięci wgrać to:
viewtopic.php?f=23&t=3031
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2026

-
Patryk
Dzięki !!!klew wrote: Fri Nov 20, 2020 9:39 pm Właśnie dodałem ON_CRAZY_CLICKER - jeśli to dla kogoś mało, to polecam https://orteil.dashnet.org/cookieclicker/
Może @krycha88 spełni moją prośbę
-
Espablo
U mnie też jest taki objawGoral64 wrote: Fri Nov 20, 2020 9:15 pm I jeszcze taka anomalia. Przy ustawieniu IC
IC_setup.jpg
Po każdym restarcie licznik się sam inkrementuje o 1 mając ustawione liczenie impulsów przy zboczu narastającym.
Ale myślę, że to raczej wina po stronie SuplaDevice.
Masz rację, jest bladGoral64 wrote: Fri Nov 20, 2020 9:15 pm Jest też mały bug w interfejsie. Listbox Podciąganie do VCC ustawia się wartością Zbocze rosnące. Zapisywanie jest prawidłowe, tylko wyświetlanie jest błędne.
Jest taka szansa.Goral64 wrote: Fri Nov 20, 2020 9:33 pm @Espablo a czy jest szansa na to, żeby moduł obsługiwał więcej niż 1 licznik?
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu.

-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Biblioteka zakłada, że zliczając zbocza narastające (przejście LOW do HIGH), stan na GPIO jest "LOW". Nie wiem co dokładnie stoi za tymi ustawieniami w GUI, ale zakładam, że masz włączony input pullup, więc naturalny stan na tym GPIO to HIGH. Powinieneś więc zliczać zbocza opadające (HIGH -> LOW).Goral64 wrote: Fri Nov 20, 2020 9:15 pm I jeszcze taka anomalia. Przy ustawieniu IC
IC_setup.jpg
Po każdym restarcie licznik się sam inkrementuje o 1 mając ustawione liczenie impulsów przy zboczu narastającym.
Ale myślę, że to raczej wina po stronie SuplaDevice.
Jest też mały bug w interfejsie. Listbox Podciąganie do VCC ustawia się wartością Zbocze rosnące. Zapisywanie jest prawidłowe, tylko wyświetlanie jest błędne.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
Goral64
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 1 time
Przy wyłączonym pullup też dolicza na starcie 1 impuls. W docelowym rozwiązaniu mój impulsator jest NC a impuls wysyła poprzez NO. Łącząc impulsator z masą i pinem zliczającym normalnie będę miał stan niski, a wysoki tylko jak wystąpi impuls.klew wrote:
Biblioteka zakłada, że zliczając zbocza narastające (przejście LOW do HIGH), stan na GPIO jest "LOW". Nie wiem co dokładnie stoi za tymi ustawieniami w GUI, ale zakładam, że masz włączony input pullup, więc naturalny stan na tym GPIO to HIGH. Powinieneś więc zliczać zbocza opadające (HIGH -> LOW).
W tej chwili zamiast impulsatora mam przycisk połączony z masą ale he, he, w momencie restartu nie jest wciśnięty więc pewnie dlatego doliczany jest impuls. Jutro to jescze protestuję w różnych kombinacjach..
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2026

-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Mogę też ustawić "poprzedni" stan robiąc digitalRead. Wtedy taki efekt nie będzie występowałGoral64 wrote: Fri Nov 20, 2020 11:05 pmPrzy wyłączonym pullup też dolicza na starcie 1 impuls. W docelowym rozwiązaniu mój impulsator jest NC a impuls wysyła poprzez NO. Łącząc impulsator z masą i pinem zliczającym normalnie będę miał stan niski, a wysoki tylko jak wystąpi impuls.klew wrote:
Biblioteka zakłada, że zliczając zbocza narastające (przejście LOW do HIGH), stan na GPIO jest "LOW". Nie wiem co dokładnie stoi za tymi ustawieniami w GUI, ale zakładam, że masz włączony input pullup, więc naturalny stan na tym GPIO to HIGH. Powinieneś więc zliczać zbocza opadające (HIGH -> LOW).
W tej chwili zamiast impulsatora mam przycisk połączony z masą ale he, he, w momencie restartu nie jest wciśnięty więc pewnie dlatego doliczany jest impuls. Jutro to jescze protestuję w różnych kombinacjach..
Najlepsze suple dla Twojego domu