NICE WINGO 2024 Centrala MC424L
-
mdi87
Czyli sugerujesz że źle ustawiłem?
-
mdi87
Ale ogólnie pokazuje stan, nawet jeśli zrobiłem wszystko dobrze ale nie przeprogramowałem centrali tak będzie? Czy w ogóle nie powinno pokazywać stanu?
-
mdi87
Pokazuje stan, ale wiem już wv czym problem, niby jest dobrze, ale gdy brama jest otwarta około minutę (nie mierzyłem dokładnie czasu) to nagle pokazuje w aplikacji że jest zamknięta. Gdy zamykam z takim stanem, od razu pokazuje że otwarta a po zamknięciu że zamknięta. Mam odwróconą logikę - nie wiem czy dobrze. Chyba dlatego to zmieniłem bo na początku też było odwrotnie.
-
mdi87
Otworzyłem jeszcze raz, podłączenie wygląda ok według schematu, jedynie kabel w 8 w cenrali był tak podłączony, więc go zostawiłem tak jak był teraz w 8 są dwa kable jeden od modułu drugi tak był oryginalnie.
Programowanie centrali: miganie krótkie L5: brama jest zamknieta, otwieram, pokazuje stan przez sekunde że otwarta i dalej że zamknięta mimo to że dalej się otwiera.
Miganie długie L5, jak opisałem wyżej wszystko ok, po otwarciu pokazuje że otwarta, po zamknięciu że zamknięta, poza tym jeśli brama po otwarciu koło 1 minuty pozostaje otwarta i stan zmienia na zamknietą, słychać jakieś klikniecie w centrali raczej stawiam na moduł, przy otwieraniu/zamykaniu jest to samo kliknięcie. Oba przypadki na odwróconej logidze.
W załączniku podłączenie 8 które jest zmostkowane.
Programowanie centrali: miganie krótkie L5: brama jest zamknieta, otwieram, pokazuje stan przez sekunde że otwarta i dalej że zamknięta mimo to że dalej się otwiera.
Miganie długie L5, jak opisałem wyżej wszystko ok, po otwarciu pokazuje że otwarta, po zamknięciu że zamknięta, poza tym jeśli brama po otwarciu koło 1 minuty pozostaje otwarta i stan zmienia na zamknietą, słychać jakieś klikniecie w centrali raczej stawiam na moduł, przy otwieraniu/zamykaniu jest to samo kliknięcie. Oba przypadki na odwróconej logidze.
W załączniku podłączenie 8 które jest zmostkowane.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by mdi87 on Tue Dec 01, 2020 2:06 pm, edited 1 time in total.
-
mdi87
Przy długim miganiu jest jeszcze gorzej niż przy krótkim, jakieś pomysły bo nie wiem już od czego zacząć?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.