Witam
Proszę o pomoc. Zainstalowałem apke wraz z wsadem do wemos mini. Wszystko ekstra działa. Aktualnie wykorzystuje układ o pomiaru temperatury na dht11. Chciałbym układ zasilić akumulatorem 18650 i wykorzystać funkcję deep sleep.
Gdzie, w jakim pliku muszę umieścić tą funkcję aby wszystko działało, jak to później skompilować.
Dziękuję za pomoc.
GUI Generic
-
kamilsob
Złośliwość rzeczy martwych, poprawiłem kable, wgrałem ponownie soft i działaklew wrote: Thu Dec 03, 2020 1:52 pmA może ten układ nie wymaga pullupa na pinie?kamilsob wrote: Thu Dec 03, 2020 1:44 pm Więc tak,
LM podłączony i sprawdzony miernikiem i widać że odczytuje mrugnięcia licznika (mienia się wartość na mierniku).
Niestety w module nic się nie dzieje. Zastanawiam się nad wgraniem ponownie oprogramowania i ustawieniu pinów w aplikacji.
Aktualnie w Supla Cloud i GUI mam takie informacje
supla1.jpg
supla2.jpg
-
Goral64
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 1 time
Kochani, po raz kolejny bardzo, ale to bardzo Was proszę, aby GUID urządzenia się nie zmieniał 
Nie dość, że muszę od nowa konfigurować peryferia w GUI to jeszcze w cloudzie muszę od nowa definiować i ustawiać kanały
Nie dość, że muszę od nowa konfigurować peryferia w GUI to jeszcze w cloudzie muszę od nowa definiować i ustawiać kanały
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2026

-
LukaszH
Bardzo dziękuje o to chodziłokrycha88 wrote: Wed Dec 02, 2020 8:59 pmaction.PNGLukaszH wrote: Tue Dec 01, 2020 6:19 pm @Espablo, @krycha88 A jak pomysł z automatem schodowym aby była możliwość wyboru między toggle, a turn_on ?
Dodałem ten parametr do GUI wygląda na to, że działa automat schodowy
wgrywacie wg:
https://github.com/Espablo/SUPLA_Firmwa ... UI_Generic
Ale coś mi się nie zgadza odnośnie sterowania i prawie jestem pewny że są zamienione przyciski. Jak ustawiam przycisk 1 reakcję na wciśnięcie, a przycisk 2 na zwolnienie to fizycznie działa to odwrotnie. Sprawdzałem połączenia hardware ale mam ok.
Na rolety nie widzę aby coś reagowało - rozumiem że te ustawienia nie wpływają na rolety?
Ale chciałbym ponowić pytanie właśnie odnośnie rolet czy można ustawić fizyczne przyciski aby działały jak w aplikacji "lewe przyciski" ? Chodzi o to że po osiągnięciu skrajnych pozycji 0% lub 100% aby nadal mogły załączyć przekaźnik (teraz są nieaktywne). Aktualnie jak są rozkalibrowane rolety nie daje się ich całkowicie zamknąć/otworzyć z przycisku fizycznego tylko można to zrobić z aplikacji
-
alvaro99
Ten soft podejdzie pod Sonoff Dual R2? Chciałbym do niego dołączyć jeszcze DHT22. W szablonach jakie widzę na zdjęciu z 1 postu nie widzę gotowca żeby go sobie wybrać z listy.
-
Maxio_
Zamiast używać gotowca sam se przypisz piny i po sprawie ;D. Z DHT22 musisz pokombinować. Wydaje mi sie że Dual działa na tych pinach ale idk.alvaro99 wrote: Fri Dec 04, 2020 11:36 pm Ten soft podejdzie pod Sonoff Dual R2? Chciałbym do niego dołączyć jeszcze DHT22. W szablonach jakie widzę na zdjęciu z 1 postu nie widzę gotowca żeby go sobie wybrać z listy.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
krycha88
- Been thanked: 5 times
Nie czyść pamięci przed wgraniem, to nie będzie się generować nowy.Goral64 wrote: Fri Dec 04, 2020 10:33 pm Kochani, po raz kolejny bardzo, ale to bardzo Was proszę, aby GUID urządzenia się nie zmieniał
Nie dość, że muszę od nowa konfigurować peryferia w GUI to jeszcze w cloudzie muszę od nowa definiować i ustawiać kanały![]()
https://gui-generic-builder.supla.io/
-
Damian77
Witam,
Wgrałem sobie na testy Firmware: SuplaDevice GUI 1.0.1 do NodeMCU z szablonu płytek wybrałem Neo Coolcam i nic nie zmieniałam, jest tam ustawiony tylko 1 przekaźnik i 1 przycisk, a po połączeniu z Supla cloud pokazuje mi się "ID7726 Otwieranie i zamykanie rolet"
A z tego co przeczytałem na początku tego wątku to rolety potrzebują co najmniej 2 przekaźników. Na innych szablonach płytek nie ma tego problemu jak są 2 lub więcej przekaźników to można wtedy wybrać ilość rolet, a tu nawet nie wybieram że ma być roleta a ona i tak jest.
To tak mam być czy jest jakiś błąd ?
W sumie mi to jest niepotrzebne testowałem po prostu wszystkie szablony płytek
Pozdrawiam
Damian
Wgrałem sobie na testy Firmware: SuplaDevice GUI 1.0.1 do NodeMCU z szablonu płytek wybrałem Neo Coolcam i nic nie zmieniałam, jest tam ustawiony tylko 1 przekaźnik i 1 przycisk, a po połączeniu z Supla cloud pokazuje mi się "ID7726 Otwieranie i zamykanie rolet"
A z tego co przeczytałem na początku tego wątku to rolety potrzebują co najmniej 2 przekaźników. Na innych szablonach płytek nie ma tego problemu jak są 2 lub więcej przekaźników to można wtedy wybrać ilość rolet, a tu nawet nie wybieram że ma być roleta a ona i tak jest.
To tak mam być czy jest jakiś błąd ?
W sumie mi to jest niepotrzebne testowałem po prostu wszystkie szablony płytek
Pozdrawiam
Damian
-
Goral64
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 1 time
Czasem jest taka potrzeba, a czasem dzieje się to przypadkiem. Wczoraj przez pomyłkę puściłem binarkę dla ESP01 na Wemosa i jak wgrałem prawidłową binarkę na Wemosa był już nowy GUIDkrycha88 wrote: Sat Dec 05, 2020 8:53 am Nie czyść pamięci przed wgraniem, to nie będzie się generować nowy.
I przy okazji dalej mam kłopot, bo na jednym czujniku DS pokazuje mi jego temperaturę na dwóch kanałach
Na ESP-01S niestety nie zapisuje w ogóle ustawień
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2026