GUI Generic

krycha88
Been thanked: 5 times

Goral64 wrote: Sat Dec 05, 2020 10:34 am
krycha88 wrote: Sat Dec 05, 2020 8:53 am Nie czyść pamięci przed wgraniem, to nie będzie się generować nowy.
Czasem jest taka potrzeba, a czasem dzieje się to przypadkiem. Wczoraj przez pomyłkę puściłem binarkę dla ESP01 na Wemosa i jak wgrałem prawidłową binarkę na Wemosa był już nowy GUID :(
I przy okazji dalej mam kłopot, bo na jednym czujniku DS pokazuje mi jego temperaturę na dwóch kanałach :(

Na ESP-01S niestety nie zapisuje w ogóle ustawień :( Czy jakieś specjalne ustawienia przy wgrywaniu z Arduino IDE?
Dorobię eksport / import ustawień wtedy sobie zawsze będziesz mógł wczytać kopie ;)

A jak zmieniasz ustawienia płytek to ustawiasz partycje FS?
https://gui-generic-builder.supla.io/
Goral64
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

krycha88 wrote: Sat Dec 05, 2020 4:14 pm Dorobię eksport / import ustawień wtedy sobie zawsze będziesz mógł wczytać kopie ;)
Zarąbiście :)
krycha88 wrote: Sat Dec 05, 2020 4:14 pm A jak zmieniasz ustawienia płytek to ustawiasz partycje FS?
Tak. Wemos ma 4MB a ESP01S ma 1MB więc zmiana jest potrzebna. Oczywiście jak się pomyliłem, to puściłem do Wemosa 1MB ustawienie z ESP-01...
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2026 :D

Image
pirat

Mam takie pytanie czy jest jakiś sposób aby led config i termometr działały jednocześnie w incan bo oba mają GPIO02
Soft robi robotę jest naprawdę mega uniwersalny :D Dajecie radę
local

Nie.
4xShelly 1, Shelly 1L, 2xShelly 2.5, Sonoff T3, 2xSonoff Basic R2, 4xNeo 16A
Maniek913
Been thanked: 2 times

CONFIG]
- ustawiamy tu LED i przycisk konfiguracyjny.
- jeśli mamy ustawiony przycisk CFG to tryb konfiguracji uzyskujemy 10x wcisnąć przycisk.
- jeśli nie ma przycisku CFG, to można dostać się do trybu konfiguracji po nr. IP.
- przycisk CFG można także przypisać do GPIO zajętego już przez przycisk
- sterowanie stanem dotyczy diody led, która w zależności od modułu jest sterowana stanem wysokim lub niskim
Niestety nie mogę przypisać CFG do GPIO zajętego już przez przycisk. Coś się zmieniło w tej kwestii?
Damian77

Witam,

Mam pytanie czy GPIO9-D11 można normalnie używać np do sterownia przekaźnikiem ?

A bo jak go przydzielę do przekaźnika to moduł mi się zawiesza i otrzymuję taki komunikat testowane. Testowane na NodeMCU i Wemos D1 mini. I nie wiem czy to tylko ja mam z tym problem ? Proszę o info.

ets Jan 8 2013,rst cause:2, boot mode:(3,4)

load 0x4010f000, len 3664, room 16
tail 0
chksum 0xee
csum 0xee
v39c79d9b
~ld
Supla - starting initialization
Storage initialization
readStorage: 8; Read: [53 55 50 4C 41 1 0 1 ]
Storage: Number of sections 1
Reading section: 0
readStorage: 7; Read: [3 20 0 0 0 0 0 ]
Section type: 3; size: 32
Validating storage state section with current device configuration
Element state section size doesn't match current device configuration
**** Digital write[0], pin: 9; value: 0
Goral64

Kurde, coś mi się całkiem rozjechało :( Próba wczytania strony głównej po zalogowaniu powoduje restart modułu i strona się nie wczytuje :(
Pojawia się Przerwane połączenie.
Można próbować to ominąć poprzez wejście bezpośrednim linkiem w podstronę, ale to nie jest rozwiązanie, gdy chciałbym coś zmienić w ustawieniach na tej stronie czy też wgrać nowszą wersję oprogramowania. Przy czym kliknięcie w jakiś link na podstronie wywołuję kolejną podstronę, ale w podglądzie seriala widać, że także następuje restart modułu. Podobnie przycisk Powrót. Innymi słowy wywołanie każdej strony powoduje reset modułu.
Sprawdziłem debugerem i zdekodował ten błąd jako:

Code: Select all

Exception Cause: 29  [StoreProhibited: A store referenced a page mapped with an attribute that does not permit stores]

Image
krycha88
Been thanked: 5 times

Goral64 wrote: Sun Dec 06, 2020 1:45 pm Kurde, coś mi się całkiem rozjechało :( Próba wczytania strony głównej po zalogowaniu powoduje restart modułu i strona się nie wczytuje :(
Pojawia się Przerwane połączenie.
Można próbować to ominąć poprzez wejście bezpośrednim linkiem w podstronę, ale to nie jest rozwiązanie, gdy chciałbym coś zmienić w ustawieniach na tej stronie czy też wgrać nowszą wersję oprogramowania. Przy czym kliknięcie w jakiś link na podstronie wywołuję kolejną podstronę, ale w podglądzie seriala widać, że także następuje restart modułu. Podobnie przycisk Powrót. Innymi słowy wywołanie każdej strony powoduje reset modułu.
Sprawdziłem debugerem i zdekodował ten błąd jako:

Code: Select all

Exception Cause: 29  [StoreProhibited: A store referenced a page mapped with an attribute that does not permit stores]
Korzystasz z mojego forka? Bo tam było trochę zmian
https://gui-generic-builder.supla.io/
Goral64

krycha88 wrote: Sun Dec 06, 2020 1:49 pm Korzystasz z mojego forka? Bo tam było trochę zmian
Nie, z Espablo

Image
fido

Mam pytanie czy ten soft będzie działa bez problemu w Sonoff Mini ?

Return to “GUI Generic”