Supla, komendy głosowe
-
Grunger
W sumie to udało mi się pare godzin temu w końcu ogarnąć obsługę głosową Siri za pomocą skrótów w iPhonie. Mam tylko jeszcze pytanie czy robił ktoś może to sterowanie bardziej inteligentne tzn. Chodzi mi o to żeby rozpoznawało jeszcze pozycje bramy. Czyli ze jeszcze powiem „otwórz bramę” to Siri odpowie mi ze brama już jest otwarta albo coś w tym stylu?
-
remontica
Wszystko ogarnąłem punkt po punkcie.
Po wydaniu komendy "open the Gate" w asystencie wyskakują mi jedynie wyniki wyszukiwania
Po wydaniu komendy "open the Gate" w asystencie wyskakują mi jedynie wyniki wyszukiwania
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
remontica
Zadziałalo
Problem tkwił w korzystaniu przez asystenta z mojego alternatywnego chyba adresu email
Przy grzebaniu w ustawieniach asystenta zauważyłem ciekawostkę, na którą czekam już chyba 2lata jest opcja voice match wybudzająca asystenta przy zablokowanym telefonie nie podpiętym pod ladowarke
Problem tkwił w korzystaniu przez asystenta z mojego alternatywnego chyba adresu email
Przy grzebaniu w ustawieniach asystenta zauważyłem ciekawostkę, na którą czekam już chyba 2lata jest opcja voice match wybudzająca asystenta przy zablokowanym telefonie nie podpiętym pod ladowarke
-
Zibi
A światło np możesz włączyć na zablokowanym tel? Bo u mnie się uruchamia na komendę "ok google" ale kiedy mówię włącz lampkę mówi żeby odblokować tel. Czy można to jakoś obejść?remontica wrote: Mon Aug 03, 2020 6:58 am Zadziałalo![]()
-
andrzejb
zrobione wszystko krok po kroku.
ok google wyszukuje mi zdjęcia bram w necie
może ktoś jest w stanie pomóc ?
ok google wyszukuje mi zdjęcia bram w necie
może ktoś jest w stanie pomóc ?
-
andrzejb
daję komendę:
otwórz bramę
asystent informuje:
otwieram bramę
ale brama się nie otwiera
??
otwórz bramę
asystent informuje:
otwieram bramę
ale brama się nie otwiera
??
-
andrzejb
zrobione otwieranie bramy wjazdowej.
czy ktoś zrobił odczyt temperatury przy pomocy asystenta google ?
czy ktoś zrobił odczyt temperatury przy pomocy asystenta google ?
-
fly.high
u mnie wszystko działało ok, tylko problem pojawiał się jak miałem podłączone słuchawki po bluetooth.
mówiąc "otwórz bramę" telefon otwiera mi aplikację Instagram. teraz dzieje się tak juz za każdym razem, nawet bez podłączonych słuchawek BT. ktoś tak miał?
dodałem drugą komendę z tym samym linkiem ale z instrukcjami dla asystenta to "close the gate" i druga "zamknij bramę" - to działa ok.
co z tym instagramem?
mówiąc "otwórz bramę" telefon otwiera mi aplikację Instagram. teraz dzieje się tak juz za każdym razem, nawet bez podłączonych słuchawek BT. ktoś tak miał?
dodałem drugą komendę z tym samym linkiem ale z instrukcjami dla asystenta to "close the gate" i druga "zamknij bramę" - to działa ok.
co z tym instagramem?
-
Masad
Witam wszystkich,
Udało mi się połączyć według Waszych wskazówek IFTT z GA.
Otwieranie bramy wjazdowej działa bezbłędnie "otwórz bramę".
Niestety po podłączeniu bram garażowych, GA nie rozpoznaje polskich poleceń "otwórz garaż". Działają tylko polecenia po angielsku "open the garage".
Ma ktoś pomysł co robię źle?
Pozdrawiam
Marek
Udało mi się połączyć według Waszych wskazówek IFTT z GA.
Otwieranie bramy wjazdowej działa bezbłędnie "otwórz bramę".
Niestety po podłączeniu bram garażowych, GA nie rozpoznaje polskich poleceń "otwórz garaż". Działają tylko polecenia po angielsku "open the garage".
Ma ktoś pomysł co robię źle?
Pozdrawiam
Marek
Masad
Mew-01, licznik impulsów, sonoff basic R2 Gates (ewelink) 3szt. SRW-01, SBW-02 2szt.
Mew-01, licznik impulsów, sonoff basic R2 Gates (ewelink) 3szt. SRW-01, SBW-02 2szt.
-
fly.high
U mnie np. "zamknij bramę" działa po polsku, ale "otwórz bramę" już nie.