To jest jakiś błąd, później go poprawię. Możesz teraz użyć szablonu płytek może któraś wersja podpasuje.Maniek913 wrote: Mon Dec 07, 2020 7:49 pm Może ktoś potwierdzić czy działa przypisanie w najnowszej wersji softu przycisku config do GPIO zajętego już przez inny przycisk?
Jak próbuję to zrobić to po kliknięciu "zapisz" powraca do "wyłączony"
Wybierając inny, nie zajęty pin jest OK.
GUI Generic
-
krycha88
- Been thanked: 5 times
https://gui-generic-builder.supla.io/
-
Maniek913
- Been thanked: 2 times
Niestety nie pasuje żaden szablon. Jeszcze jedno pytanie- próbując zaktualizować soft on line mam komunikat aby użyć Updatera , mimo że rozmiar pamięci (4M) pozwalałby na bezpośrednią aktualizację OTA . Czy to znaczy że teraz trzeba go używać w każdym przypadku?
Tak przy okazji opiszę ciekawy przypadek jakiego dziś doświadczyłem:
Wczoraj zmieniałem soft w 3 modułach roletowych DIY bazującej na płytce esp 14F. Poprzednio był tam soft inEasy. Wgrywałem GUI-Generic po uprzednim czyszczeniu pamięci skryptem pythona z konsoli (python -m esptool --port COM12 --baud 115200 erase_flash)- proces czyszczenia zajął jak zwykle 9,4 s i został potwierdzony stosownym komunikatem.
Wszytko przebiegło bez problemów, i moduły ponownie zainstalowałem i przetestowałem. W nocy był zanik prądu i rano na jednym z modułów "zmartwychwstał" stary soft
-zarejestrował się w cloud jako nowy moduł- całkowicie funkcjonalny Teraz nie mogę tego powtórzyć, ale to bardzo dziwne.
Tak przy okazji opiszę ciekawy przypadek jakiego dziś doświadczyłem:
Wczoraj zmieniałem soft w 3 modułach roletowych DIY bazującej na płytce esp 14F. Poprzednio był tam soft inEasy. Wgrywałem GUI-Generic po uprzednim czyszczeniu pamięci skryptem pythona z konsoli (python -m esptool --port COM12 --baud 115200 erase_flash)- proces czyszczenia zajął jak zwykle 9,4 s i został potwierdzony stosownym komunikatem.
Wszytko przebiegło bez problemów, i moduły ponownie zainstalowałem i przetestowałem. W nocy był zanik prądu i rano na jednym z modułów "zmartwychwstał" stary soft
-
arqiu70
Cześć.
Czytałem w pierwszym poście co jest planowane w obsłudze tego softu. Ale czy istnieje choć cień szansy, że dodacie obsługę oleda?
Pozdrawiam.
Czytałem w pierwszym poście co jest planowane w obsłudze tego softu. Ale czy istnieje choć cień szansy, że dodacie obsługę oleda?
Pozdrawiam.
-
krycha88
Poprawiłem ten przycisk oraz dodałem kila nowych ficzerówManiek913 wrote: Mon Dec 07, 2020 7:49 pm Może ktoś potwierdzić czy działa przypisanie w najnowszej wersji softu przycisku config do GPIO zajętego już przez inny przycisk?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
uchnast.michal
- Has thanked: 7 times
Pieknie:)krycha88 wrote: Tue Dec 08, 2020 2:50 pm Poprawiłem ten przycisk oraz dodałem kila nowych ficzerów
tools.PNG
Eksport konfiguracji dotyczy tylko gpio czy danych do cloud, hasla też?
Przy okazji, przyszły mi dzisiaj dwie sztuki
https://forum.supla.org/posting.php?mo ... 1&p=81559
@krycha czy gdybym Ci wysłał jeden byłaby szansa na implementację w Generic?
-
jarsyb
Jest problem z przyciskiem "powrót" z Tools.... nie działa

Istnieją 10 rodzaje ludzi - ci którzy rozumieją binarnie i ci którzy nie.
-
Maniek913
- Been thanked: 2 times
Dzięki wielkiekrycha88 wrote: Tue Dec 08, 2020 2:50 pmPoprawiłem ten przycisk oraz dodałem kila nowych ficzerówManiek913 wrote: Mon Dec 07, 2020 7:49 pm Może ktoś potwierdzić czy działa przypisanie w najnowszej wersji softu przycisku config do GPIO zajętego już przez inny przycisk?
tools.PNG
-
krycha88
ale zmienny jesteśGoral64 wrote: Tue Dec 08, 2020 6:18 pm @krycha88 no i przekonałeś mnie do przełączenia się na Twoją gałąź![]()
poprawiłem
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.