Esp 2866 sterowanie przekaznikiem czasowe

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
arek1978

Witam poszukuję softu dla esp 8266 żeby moduł sterował mi przekaznikiem na czas 1 sek lub 2 sek (coś takiego jak moduł bramowy tylko żeby ikonka na telefonie była od światła lub wyłącznika zasilania).Potrzebuję takiego rozwiązania do sterowania swojej automatyki domowej (oświetlenie mam rozwiązane na sterowniku plc zał/wył realizowane jest na włącznikach dzwonkowych)
slawek

Jeśli w sofcie socket ustawisz tryb switch, to będzie ci załączać na czas "trzymania" przycisku...czy to nie wystarczy?
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
Espablo

Wypróbuj soft inCan dla ESP-12 viewtopic.php?f=9&t=1922&start=10#p8062
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
arek1978

Soft inCan właśnie testuję wszystko fajnie tylko muszę go ustawiać jako sterownik bramy (trochę lipa żeby do zapalania światła miał ikonkę bramy a chcę ikonę światła lub przełącznika zasilania).
Żebyśmy się zrozumieli chcę żeby esp podawało mi impuls 1 lub 2 sekundowy na WYJSCIU a na telefonie była ikona żarówki lub włącznika.Sterownik plc który wykorzystuję w domu jest zaprogramowany na przyciski dzwonkowe ( wejscie sterownika który steruje oświetleniem jest sterowane impulsami) . Esp chcę tylko wykorzystać do sterowania przez smartfona lub tablet sterowanie lokalne przez esp jest mi nie potrzebne.
arek1978

Może ktoś jest w stanie zmodyfikować soft do moich potrzeb ? (może być odpłatnie)
pzygmunt
Been thanked: 59 times

SUPLA.... Nareszcie w domu.
arek1978

Nie znam się na pisaniu programów. Potrzebuję gotowca żeby wgrać do modułu. Dziękuję za zainteresowanie
arek1978

Nikt nie pomoże?

Return to “Pomysły i koncepcje”