GUI Generic

zalus

witam
soft z oledem SSD 1306 i bme280 przetestowany, wszystko pięknie działa. co do migającej dziwnie szybko diody to potwierdzam miałem na początku taki efekt.
i jeszcze jedna sprawa, raz po wyłączeniu i właczeniu modułu na wyświetlane informacje były do góry nogami... ale drugi raz nie udało mi się osiągnąć takiego efektu:)
soft na moje potrzeby idealny, gdyby jeszcze linki bezpośrednie były, ale jako że mają być to czekam niecierpliwie:)
zalus

chociaż jedna mam uwagę:)
temperatura wyświetlana jest do 2 miejsc po przecinku i nie wiem jak inne czujniki ale bme280 stale zmienia wartość, myślę że zapis temperatury do 1 miejsca po przecinku by wystarczył
arqiu70

zalus wrote: Mon Dec 14, 2020 1:14 pm witam
soft z oledem SSD 1306 i bme280 przetestowany, wszystko pięknie działa. co do migającej dziwnie szybko diody to potwierdzam miałem na początku taki efekt.
i jeszcze jedna sprawa, raz po wyłączeniu i właczeniu modułu na wyświetlane informacje były do góry nogami... ale drugi raz nie udało mi się osiągnąć takiego efektu:)
soft na moje potrzeby idealny, gdyby jeszcze linki bezpośrednie były, ale jako że mają być to czekam niecierpliwie:)
Czy efekt migającej szybko diody minął? Jeśli tak to co zrobiłeś?
Pozdrawiam
zalus

efekt minął
najpierw wyłączyłem ją w sofcie i zrestartowałem moduł później znowu właczyłem w sofcie i już było ok.
arqiu70

Dzięki za info. Sprawdzę u siebie.
Pozdrawiam
ritual

będzie to niesamowita integracja do dodawania wielu bezpośrednich linków, tak samo jak dodanie przekaźnika w konfiguracji
elmaya

ritual wrote: Mon Dec 14, 2020 3:02 pm będzie to niesamowita integracja do dodawania wielu bezpośrednich linków, tak samo jak dodanie przekaźnika w konfiguracji
We should wait for the integration of "SUPLA_CHANNELTYPE_ACTIONTRIGGER"
Mmof
Has thanked: 34 times
Been thanked: 4 times

Mmof wrote: Sun Dec 13, 2020 9:06 pm
krycha88 wrote: Sun Dec 13, 2020 8:51 pm
Mmof wrote: Sun Dec 13, 2020 8:42 pm Nistety nie ruszył najprawdopodobniej dlatego że obsługę ma adresów z biblioteki u8glib nie wiem czy o to chodzi bo jestem laikiem w tych sprawach.
Ale też nie mam pewności że OLED działa chociaż jest nowy.
A ustawiłeś SDA, SCL w GUI?
Tak tam w sensorach gdzie jest bme280
Witam w moim wyświetlaczu w opisie jest takie coś " Sterownik : SSD1306 lub SH1106
Należy do uruchomić przy pomocy biblioteki u8glib" nie wiem czy ma to jakieś znaczenie ale nie wstawał mój OLED.
Przy wilgotności 100% zaczyna pokazywać - 1 wilgotność na Bme280 czy ktoś jeszcze to zaobserwował?
Zapraszam na Facebook do wspólnej pomocy mniej zawansowanym użytkownikom Supla.
https://www.facebook.com/groups/suplazamel
https://www.facebook.com/groups/supladiy
https://www.facebook.com/groups/suplaauraton
realmario

Od pewnego czasu śledzę forum supli. Nie mogę wyjść z podziwu jaki kawał świetnej roboty odwalają chłopacy i jak prężnie działa społeczność forum. Naprawdę szacun!

NIedawno zamowiłem sobie na testy moduł LoraTap SC500W-V2 do rolet. Udało mi się rozgryźć pinout i poprawnie wgrać GUI Generic. Wszystko pięknie działa. Niestety mam nieszczęsne przełaczniki bistabilne YOODA, które nie do końca działąją poprawnie. Jedyne w miarę działające ustawineie to "zmiana stanu". Niestety nie działa przełaczenie od razu na stan przeciwny np. przy właczonym opuszczaniu rolet i przełaczeniu podnosznie na przełaczniku przekaźniki wyłaczają się. Trzeba najpierw wyłaczyć opuszczanie i potem właczyć podnoszenie. Czy planowane jest dopisanie obsługi takich przełaczników i przechodzenie od razu na stan przeciwny? W telefonie działa to bez problemów.
klew
Has thanked: 135 times
Been thanked: 137 times

realmario wrote: Mon Dec 14, 2020 10:41 pm Od pewnego czasu śledzę forum supli. Nie mogę wyjść z podziwu jaki kawał świetnej roboty odwalają chłopacy i jak prężnie działa społeczność forum. Naprawdę szacun!

NIedawno zamowiłem sobie na testy moduł LoraTap SC500W-V2 do rolet. Udało mi się rozgryźć pinout i poprawnie wgrać GUI Generic. Wszystko pięknie działa. Niestety mam nieszczęsne przełaczniki bistabilne YOODA, które nie do końca działąją poprawnie. Jedyne w miarę działające ustawineie to "zmiana stanu". Niestety nie działa przełaczenie od razu na stan przeciwny np. przy właczonym opuszczaniu rolet i przełaczeniu podnosznie na przełaczniku przekaźniki wyłaczają się. Trzeba najpierw wyłaczyć opuszczanie i potem właczyć podnoszenie. Czy planowane jest dopisanie obsługi takich przełaczników i przechodzenie od razu na stan przeciwny? W telefonie działa to bez problemów.
Napisz dokładniej jakie przełączniki masz. Googlowanie po "przełączniki yooda" daje za dużo różnych urządzeń. Czy to są przełączniki mechaniczne? Czy jest tam jakiś dodatkowy sterownik?
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:

Return to “GUI Generic”