Sterowanie roletami
-
oldname
Witty cloud to zestaw esp8266+ programator, widoczne na schemacie.
-
klew
- Has thanked: 135 times
- Been thanked: 137 times
To soft od Espablo z obsługą rolet, powinien działać, tylko musisz go skonfigurować na 192.168.4.1oldname wrote: Tue Oct 20, 2020 10:44 am Witty cloud to zestaw esp8266+ programator, widoczne na schemacie.
Z tym ograniczeniem, że pozycja rolety może się zmienić "poza Suplą", więc może się pogubić na sterowaniu.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
oldname
Witam po dłuższym niebycie. Zmieniłem schemat w poście pierwszym . Dodałem zabezpieczenie przed jednoczesnym załączeniem otwarcia i zamknięcia rolet. Zbudowałem układ, załadowałem program Espablo "GUI Generic.bin" i wszystko działa . Nie mam położenia rolet ale ogólnie jestem zadowolony. Działa sterowanie z smartfona poszczególnymi kanałami(roletami) jak i grupą kanałów czyli czterema roletami jednocześnie. Ustawiłem sobie harmonogramy i też pięknie działa. Działa również sterowanie głosem za pomocą asystenta google i google home. Sporo czasu to trwało ale warto było. Dokładniejszy opis zamieszczę w dziale projektów, jak dłużej po testuję bo na razie wszystko działa dopiero dwa tygodnie. Fotka jeszcze bez obudowy poniżej.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.