Sterowanie Supla głosem a'la komputer ze Star Trek

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
Awatar użytkownika
michael
Posty: 1070
Rejestracja: śr lis 09, 2016 8:00 am
Lokalizacja: Wojkowice

sob lut 25, 2017 4:06 pm

Witajcie.
Nadszedł mnie taki pomysł i bardzo coś takiego chciałbym w Supli, aby można zintegrować jakiś system rozpoznawania mowy typu Polassis, Google itp. rodem komputera jak w filmie Star Trek :D
Widzę to tak, że na ścianie wisi tablet w trybie czuwania z uruchomiana Supla i czeka na wywolanie, tj. OK Google z tym, ze wiadomo ustalone jakieś swoje i swoimi komendami mowisz, np. "Supla, zalacz swiatlo w kuchni" Przemku, czy coś takiego bierzesz pod uwagę? :)
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7740
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

sob lut 25, 2017 5:17 pm

Chcę zintegrować Suplę z rozwiazaniami Apple, Goolge i Amazona
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1792
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

pn lut 27, 2017 11:08 pm

A w wersji 5.0 będzie możliwe
OK SUPLA, zrób mi obiad.
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2221
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

pn lut 27, 2017 11:17 pm

fracz pisze:
pn lut 27, 2017 11:08 pm
A w wersji 5.0 będzie możliwe
OK SUPLA, zrób mi obiad.
I tylko tyle?
A już planowałem pozbyć się żony... :lol:
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Seba5120
Posty: 307
Rejestracja: pn paź 31, 2016 1:33 pm

pn mar 13, 2017 5:10 pm

Odnośnie tego sterowania głosem,
Czy są moduły które można zaprogramować, komendy głosem, a po poprawnej weryfikacji puszcza sygnał na przekaźnik? ;)
Awatar użytkownika
nowy1
Posty: 322
Rejestracja: pt lip 01, 2016 11:51 am
Lokalizacja: Warszawa

wt mar 14, 2017 2:48 pm

Seba5120 pisze:
pn mar 13, 2017 5:10 pm
Odnośnie tego sterowania głosem,
Czy są moduły które można zaprogramować, komendy głosem, a po poprawnej weryfikacji puszcza sygnał na przekaźnik? ;)
Przeczytałeś powyżej ,że to jest dopiero w planach ?
Seba5120
Posty: 307
Rejestracja: pn paź 31, 2016 1:33 pm

wt mar 14, 2017 2:56 pm

nowy1 pisze:
wt mar 14, 2017 2:48 pm

Przeczytałeś powyżej ,że to jest dopiero w planach ?
Tak, ale chodzi mi o to czy są już takie gotowe moduły które można zaprogramować bez integracji puki co w SUPLE...?
Coś typu zamek szyfrowy, tylko na głos ;)
George2002
Posty: 122
Rejestracja: pn maja 01, 2017 2:00 am

śr maja 03, 2017 4:32 pm

Amazon echo dot - może tego kolega potrzebuje ;) jedyne to chyba nie ma PL języka ale z filmów na yt działa bdb :)

https://www.amazon.com/All-New-Amazon-E ... B01DFKC2SO
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1792
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

pt maja 12, 2017 7:26 pm

Coś pięknego :D

https://www.youtube.com/watch?v=YLAl8EO0c5Y

Jutro opiszę co i jak... ;-)
Awatar użytkownika
maffiu
Posty: 497
Rejestracja: śr lis 30, 2016 9:30 pm
Lokalizacja: Kraków/Skawina

pt maja 12, 2017 8:50 pm

dlaczego nas chcesz trzymać tak długo w napięciu ;)
ODPOWIEDZ