Tp link extender

moorewicz

Witam.
Mam w domku router główny (Cisco) , na którym mam podłączone sterowniki supla od bramy garażowej i rolet.
Ostatnio zainstalowałem kolejny sterownik bramy podwórkowej, jednak ten nie widzi routera. Czy wobec takiej sytuacji mogę ten sterownik włączyć za pomocą tp-link extender?
Goral64
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

Jak najbardziej. Po to są :)
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2026 :D

Image
moorewicz

Goral64 wrote: Wed Dec 16, 2020 1:59 pm Jak najbardziej. Po to są :)
Ok, w takim razie proszę o pomoc, bo nie mogę tego odpalić.
Łączę się z extenderem za pomocą wifi w smartfonie i odpalam aplikację supla, żeby dodać urządzenie. Wcześniej w supla cloud odblokowuję możliwość dodawania nowych urządzeń, jednak sterownik nie może się z extenderem połączyć mimo tego, że w tel mam prawie full zasięg wifi. Czy problem mogą stwarzać wifi sąsiadów, które również dobrze sieją zasięg w okolicy mojego sterownika?
Goral64
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

Musisz zrobić wszystko po kolei.
Najpierw skonfiguruj extender aby pracował w trybie rozszerzenia WiFi i najlepiej miał taki sam SSID oraz hasło do WiFi jak Twój router.
Jeśli telefon będzie widział dobrze WiFi w miejscu, gdzie jest moduł Supli jest szansa, że moduł tez będzie widział sieć.
Ustaw moduł w tryb konfiguracji (szybkie mruganie diody). Wyłącz w telefonie transmisję danych komórkowych. Uruchom apkę Supla i zgodnie z instrukcją spróbuj zarejestrować moduł do serwera cloud Supli.
Jeśli to się nie powiedzie, to jeśli moduł jest w trybie konfiguracji połącz się telefonem z jego siecią WiFi i otwórz w przeglądarce telefonu adres http://192.168.4.1 i wypełnij formularz a następnie Zapisz zmiany. Po potwierdzeniu zapisania wciśnij krótko przycisk Config modułu i powinien zacząć normalnie pracować i być widoczny w cloudzie jak i w apce telefonu.
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2026 :D

Image

Return to “Pomoc”