GUI Generic

maly_13

d5 d6 to samo podciągnięte do 3V3 ale najlepsze że wykrywa czujnik bo nr. czujnika się pojawia. Sprawdzone kilka ds-ów
w użyciu: supla, nettemp...
hyskil

:D poszło, :cry: tylko na innym wemosie
hyskil

Kurcze ustawienia miałem cały czas jednakowe. I tak poszło na sonoff Basic- tu tylko sprawdzałem czy rozsyła sieć i było ok. Potem wemos D1 mini z tym że dziwne bo windows szukał sterowników do konwertera usb-com, tu też poszło. A ten z którym mialem problem, też w końcu ruszył tylko po wgraniu "zwykłego generic GUI" skonfigurowaniu urządzenia i wrzucenia softu z oledem. Ustawienia miałem zapisane, po uruchomieniu na nowym wsadzie wszedł w config po 10 x Gpio0. I teraz działa. Sam nie wiem co chińczyki zrobiły nie tak.
maly_13

kolejny ds podpięty na krótko (rezystor 4k7) restart odczyt jest potem głupoty, takie proste a ręce opadają :)
w użyciu: supla, nettemp...
krycha88
Been thanked: 5 times

co to znaczy na krótko? Jak zrobisz dobre polaczenie które jest poprawne a nie "drutowane" to będzie działać dobrze. Szkoda zaśmiecać forum takimi problemami ;)
https://gui-generic-builder.supla.io/
Gang

Cześć!
Panowie kupa dobrej roboty!

Teraz u mnie działa, ale co się namęczyłem to moje ;)
Nie wiem czy to tylko ja miałem jakiegoś pecha, wadliwą serie czy jaki czort, ale piszę bo może komuś to pomoże.

Jak na GPIO 10 i 9 ustawiłem cokolwiek (przekaźnik, czujnik otwarcia, DSa) to nodemcu nie wstawał po restarcie.

Specjalnie sprawdziłem to na dwóch Nodemcu, kilkukrotnie sprawdzałem podłączenie itd.
Tu jest za mało miejsca abym wszystko mógł wypisać, co mam z supli :mrgreen:
Leszekbialy
Has thanked: 2 times

Cześć.
Też się kiedyś męczyłem z pinologią ESP, nie każde gpo można wykorsystać tak samo polecam poczytaj tu https://randomnerdtutorials.com/esp8266 ... nce-gpios/
andras
Has thanked: 2 times
Been thanked: 4 times

Witam

Mam pytanie czy nie dało by się powiększyć cyfry w wyświetlaniu temperatury na oled ?
rumunn95

czy mógłby ktoś zmienic rozdzielczosc czujnika ds18b20 z 12 do 10 jak i odczyt ograniczyc do dwóch zer po przecinku? w obecnej konfiguracji mam bledy odczytu :(
uchnast.michal
Has thanked: 7 times

rumunn95 wrote: Fri Dec 18, 2020 3:23 pm czy mógłby ktoś zmienic rozdzielczosc czujnika ds18b20 z 12 do 10 jak i odczyt ograniczyc do dwóch zer po przecinku? w obecnej konfiguracji mam bledy odczytu :(
U mnie działa prawidłowo, mam dwa DSy na Wemosie i odczyty są ok.

Return to “GUI Generic”