tak będą się wyświetlać jednocześnie. nazwy do DSów ustawiasz tam gdzie podaje się adresy czujników.PuteR wrote: Sat Dec 19, 2020 10:32 pmSuper, krycha88 powiedz jeszcze czy można podłączyć jednocześnie np.DS i DHT22 i z obu mieć podgląd na OLED, oraz jak jest z wyświetlaniem nazw tych czujników bo niby było to już wcześniej, ale u mnie nic nie wyświetlało.krycha88 wrote: Sat Dec 19, 2020 10:29 pm Dodałem do OLEDa:
-DHT22
-SI7021dla sonoffa
-MAX6675
-DS18B20
-BME280
Dodatkowo poprawiłem SI7021 oraz dodałem przyciemnianie ekranu po upływie 30s - przyciskiem od CONFIGa się go wybudza.
GUI Generic
-
krycha88
- Been thanked: 5 times
https://gui-generic-builder.supla.io/
-
PuteR
krycha88 wszystko ładnie działa zarówno z SI7021 jak i z DHT22. Jedna mała uwaga jeśli by się dało to fajnie jak by można nazwy nadawać dla wszystkich typów czujników, a nie tylko dla DS.
-
krycha88
- Been thanked: 5 times
Takie rzeczy musisz sobie sam w kodzie dopisać.PuteR wrote: Sat Dec 19, 2020 11:52 pm krycha88 wszystko ładnie działa zarówno z SI7021 jak i z DHT22. Jedna mała uwaga jeśli by się dało to fajnie jak by można nazwy nadawać dla wszystkich typów czujników, a nie tylko dla DS.
https://gui-generic-builder.supla.io/
-
PuteR
Podpinam się pod pytanie gdzie znajduje się kod i wszystkie potrzebne biblioteki aby móc to skompilować do wersji jaką ostatnio wrzucił krycha88 z oledem i wszystkimi czujnikami. Nie jestem pewny czy w linku na pierwszej stronie to wszystko się znajduje.
-
BILGO
Cześć,
byłaby możliwość dorobić wysłanie wiadomości e-mail (np z konta Google) po aktywacji danego wejścia?
OT: Ewentualnie w skryptach @Fracza zaimplementować wysłanie wiadomości e-mail po spełnieniu konkretnego warunku.
Byłaby to ciekawe z punktu widzenia powiadomień. Wiem, że istnieje Pushover, natomiast w chwili obecnej nie można przez skrypty wysyłać bardziej zaawansowanych powiadomień.
Pozdrawiam
byłaby możliwość dorobić wysłanie wiadomości e-mail (np z konta Google) po aktywacji danego wejścia?
OT: Ewentualnie w skryptach @Fracza zaimplementować wysłanie wiadomości e-mail po spełnieniu konkretnego warunku.
Byłaby to ciekawe z punktu widzenia powiadomień. Wiem, że istnieje Pushover, natomiast w chwili obecnej nie można przez skrypty wysyłać bardziej zaawansowanych powiadomień.
Pozdrawiam
-
BILGO
Przeszukałem wszystko w skryptach i pushover i nic nie znalazłem. Mógłbyś pokrótce wyjaśnić jak coś takiego zrobić? Dzięki wielkie
-
Tomo
Witam,
Jestem początkujący w temacie, zdążyłem juz zepsuć jedną płytkę. Soft jest naprawdę dobry. Wgrałem go do wemosa D1 mini, ale nie mogę wejść w tryb config po IP, próbowałem w różnych przeglądarkach i różnych urządzeniach i nie działa. Proszę o pomoc.
Jestem początkujący w temacie, zdążyłem juz zepsuć jedną płytkę. Soft jest naprawdę dobry. Wgrałem go do wemosa D1 mini, ale nie mogę wejść w tryb config po IP, próbowałem w różnych przeglądarkach i różnych urządzeniach i nie działa. Proszę o pomoc.
-
Albert
W ogóle uruchomiłeś stronę konfiguracyjną? Musisz na samym początku zdefiniować przycisk config. Najlepiej ustawic go na d3 (gpio0) i w zależności co wybrałeś w ustawieniach tego przycisku zwierasz go do masy 10x albo trzymasz 5s zwierając do masy. Chyba ze dodales juz moduł do clouda to kolo kanalu w appce masz ikonę i w kółeczku a w niej adres ip modulu