Witam.
Do esp8266 f12 załadowałem soft Espablo GUI Generic i steruję nim czterema roletami. Wszystko hula prawidłowo prócz harmonogramu. Mam ustawione w grupie kanałów, otwieranie na 7.30 i zamykanie na 16.00 i to działa ale nie wiem dlaczego o godz. 19.30 otwiera całą grupę.
Wcześniej miałem problemy z wgraniem softów i zarejestrowałem więcej urządzeń. Na niektórych sprawdzałem działanie harmonogramów.
Ostatecznie zostawiłem te które miałem połączone przez wifi a resztę usunąłem. Co zrobić by pozbyć się tego niechcianego otwierania?
Harmonogram sam otwiera rolety zawsze o tej samej godzinie
-
Zibi
Spróbuj zamiast harmonogramu czasowego ustawić w cloud o wschodzie i zachodzie słońca godz otwarcia/zamknięcia i zobaczysz czy jest jakaś różnica. Jeśli chcesz się wstrzelić w swój czas to np zachód słońca jest o 16 to ustaw 30min po zachodzie to zamkną się np 16:30. U mnie rolety zamykają się o zachodzie i otwierają o wschodzie słońca i wszystko śmiga dobrze.
Może coś w twojej elektronice wymusza ivh pracę?
Próbowałeś usunąć grupy harmonogramy i zobaczyć czy też się same otwierają/zamykają?
Może coś w twojej elektronice wymusza ivh pracę?
Próbowałeś usunąć grupy harmonogramy i zobaczyć czy też się same otwierają/zamykają?
Last edited by Zibi on Thu Dec 24, 2020 11:25 pm, edited 2 times in total.
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Sprawdź czy nie utworzyłeś linków bezpośrednich, które coś czyta od 19:30. Przeglądnij też wszystkie harmonogramy czy gdzieś nie zostawiłeś takiego, który otwiera o 19:30. Ewentualnie usuń te co masz i utwórz nowe.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
oldname
Harmonogramy mam dwa, jeden otwiera drugi zamyka. Usunąłem oba i stworzyłem nowe o zachodzie i wschodzie. Minęła 19.30 i znowu otwarte. Linków nie ma bo ich nigdy nie tworzyłem. Jedynie w "integracjach" mam GOOGLE konto ale to się samo utworzyło i domyślam się że jest potrzebne do "google home".
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Wyłącz GH przed 19:30. Jeśli to nic nie zmieni to wyłącz harmonogramy. Trzeba znaleźć winowajcę. Sprawdź czy masz jakieś
inne integracje włączone (wygenerowany osobisty token).
inne integracje włączone (wygenerowany osobisty token).
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
oldname
Tokena żadnego nie mam. Integracje miałem z fraczem ale je parę dni temu usunąłem. A GH to co. Jeżeli grupowy harmonogram to jak się go wyłącza?
-
oldname
Wielkie dzięki . Muszę powiedzieć "mea culpa". Okazało się że winowajca to rutyna w asystencie google. Zrobiłem ją na próbę i zapomniałem ale myślałem jednocześnie że ona się uruchomi dopiero jak wywołam asystenta. Teraz wszystko działa jak należy.