MultiSonoff & others - firmware

Lucas

@lukfud czy testowałeś może wielokliki na touchu? Wciąż jeszcze nie wymontowałem Shelly1, ale dzisiaj wgrałem Twój soft do 1-kanałowego Sonoffa Touch i nie działają mi linki bezpośrednie. Próbuję 2-kliku i 3-kliku i nie ma śladu wykonania linku. Być może muszę zmienić czas reakcji przycisku. Będę testował jeszcze w wolnej chwili.
lukfud

Lucas wrote: Mon Dec 21, 2020 11:33 am @lukfud czy testowałeś może wielokliki na touchu? Wciąż jeszcze nie wymontowałem Shelly1, ale dzisiaj wgrałem Twój soft do 1-kanałowego Sonoffa Touch i nie działają mi linki bezpośrednie. Próbuję 2-kliku i 3-kliku i nie ma śladu wykonania linku. Być może muszę zmienić czas reakcji przycisku. Będę testował jeszcze w wolnej chwili.
Niestety nie mam touch'a u siebie, nie mam jak przetestować.
Sprawdzasz linki supli czy skryptów? Jeśli linki do skryptów na serwerze @fracz'a to niestety nie działają. Do własnych instancji skryptów, tak.
https://www.facebook.com/groups/supladiy/
Lucas

lukfud wrote: Mon Dec 21, 2020 12:14 pm
Lucas wrote: Mon Dec 21, 2020 11:33 am @lukfud czy testowałeś może wielokliki na touchu? Wciąż jeszcze nie wymontowałem Shelly1, ale dzisiaj wgrałem Twój soft do 1-kanałowego Sonoffa Touch i nie działają mi linki bezpośrednie. Próbuję 2-kliku i 3-kliku i nie ma śladu wykonania linku. Być może muszę zmienić czas reakcji przycisku. Będę testował jeszcze w wolnej chwili.
Niestety nie mam touch'a u siebie, nie mam jak przetestować.
Sprawdzasz linki supli czy skryptów? Jeśli linki do skryptów na serwerze @fracz'a to niestety nie działają. Do własnych instancji skryptów, tak.
@lukfud dzięki za pomoc. Już wszystko działa. Linki nie działały, bo wkleiłem cały link zamiast tylko tego, co po direct/.
Czasem tylko przy klikaniu w celu uruchomienia linku włączy się lub wyłączy przekaźnik, ale da się z tym żyć. Nie chcę ustawiać zbyt długiego czasu kliku, bo wtedy dłużej czeka się na reakcję.
Lucas

lukfud wrote: Mon Dec 14, 2020 8:51 pm
Lucas wrote: Mon Dec 14, 2020 4:30 pm
lukfud wrote: Mon Dec 14, 2020 2:35 pm Nie, wieczorem wrzucę 1.13 z linkami na wieloklikach.
Super. Dzięki za info.
Bardzo proszę, kompilacja dla Shelly_1.
Wreszcie chwila czasu, wytargałem Shelly z lampy i wgrałem soft. Działa stabilnie. Najważniejsze dla mnie jest, że po zaniku wifi moduł łączy się ponownie. Przy multiboardzie musiałem odłączyć zasilanie i dopiero wtedy łączył się ponownie z siecią. Niezależnie od tego co wybiorę w reakcji przycisku, to i tak światło zapala się po jego zwolnieniu. To chyba wynika z samej konstrukcji modułu. Nie jest to żadnym problemem, bo moi domownicy przyzwyczaili się, że to tak działało.
lukfud

Lucas wrote: Wed Dec 23, 2020 9:22 am Niezależnie od tego co wybiorę w reakcji przycisku, to i tak światło zapala się po jego zwolnieniu. To chyba wynika z samej konstrukcji modułu. Nie jest to żadnym problemem, bo moi domownicy przyzwyczaili się, że to tak działało.
Tak nie powinno być jeśli wybraną akcją jest naciśnięcie, chyba, że włączone są linki, to wskakuje 350ms opóźnienie i ono może dawać taki efekt, że przy puszczeniu następuje akcja.
Przytrzymaj chwilę wciśnięty przycisk, jeśli zmieni się stan przed puszczeniem, to będzie znaczyć, że wszystko działa prawidłowo.
Lucas

lukfud wrote: Wed Dec 23, 2020 12:57 pm
Lucas wrote: Wed Dec 23, 2020 9:22 am Niezależnie od tego co wybiorę w reakcji przycisku, to i tak światło zapala się po jego zwolnieniu. To chyba wynika z samej konstrukcji modułu. Nie jest to żadnym problemem, bo moi domownicy przyzwyczaili się, że to tak działało.
Tak nie powinno być jeśli wybraną akcją jest naciśnięcie, chyba, że włączone są linki, to wskakuje 350ms opóźnienie i ono może dawać taki efekt, że przy puszczeniu następuje akcja.
Przytrzymaj chwilę wciśnięty przycisk, jeśli zmieni się stan przed puszczeniem, to będzie znaczyć, że wszystko działa prawidłowo.
Sprawdziłem. Reakcja zawsze następuje z chwilą puszczenia przycisku. Opóźnienie, o którym piszesz następuje, ale po zwolnieniu przycisku. Jeśli ustawię czas kliku 1s, to reakcja będzie sekundę po zwolnieniu przycisku.
lukfud

Lucas wrote: Wed Dec 23, 2020 1:01 pm Sprawdziłem. Reakcja zawsze następuje z chwilą puszczenia przycisku. Opóźnienie, o którym piszesz następuje, ale po zwolnieniu przycisku. Jeśli ustawię czas kliku 1s, to reakcja będzie sekundę po zwolnieniu przycisku.
O, cenna uwaga. Zaraz podrzucę Ci binarkę do sprawdzenia.
Rysiu

Cześć,
Czy w Twoim sofcie jest możliwość podłączenia czujników ds lub dht22? (ds+ds, ds+dht22, dht22+dht22)
Czy jest opcja konfiguracji jako otwieranie bramy wraz z czujnikiem otwarcia oraz termometrem ds?
Pozdrawiam
lukfud

Rysiu wrote: Wed Dec 23, 2020 3:41 pm Cześć,
Czy w Twoim sofcie jest możliwość podłączenia czujników ds lub dht22? (ds+ds, ds+dht22, dht22+dht22)
Czy jest opcja konfiguracji jako otwieranie bramy wraz z czujnikiem otwarcia oraz termometrem ds?
Pozdrawiam
Cześć, niestety nie. Taką konfigurację z powodzeniem ustawisz w GUI Generic.
lukfud

Lucas wrote: Wed Dec 23, 2020 1:01 pm Sprawdziłem. Reakcja zawsze następuje z chwilą puszczenia przycisku. Opóźnienie, o którym piszesz następuje, ale po zwolnieniu przycisku. Jeśli ustawię czas kliku 1s, to reakcja będzie sekundę po zwolnieniu przycisku.
Jeśli przed wrzuceniem mojej binarki też tak było, to może coś sam moduł szwankuje? Podpytałem kolegi, który używa wcześniejszej wersji i u niego reaguje prawidłowo. Nikt też wcześniej nie zwracał uwagi na odwrotną reakcję.

Return to “Nowości”