Warunki w SUPLA Scripts - pomysły

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
Nowy11
Posty: 28
Rejestracja: ndz lis 15, 2020 9:38 am

ndz gru 27, 2020 6:15 pm

Scena otwarcia dzwi, Kontraktron raz działa raz nie, czasem sam z siebie powiadomienia podaje w aplikacji stan pokazuje idealnie
Screenshot_2020-12-27-19-14-40-801_com.android.chrome.jpg
Screenshot_2020-12-27-19-14-40-801_com.android.chrome.jpg (396.56 KiB) Przejrzano 317 razy
Coś źle robię?
lukfud
Posty: 765
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

ndz gru 27, 2020 7:49 pm

RNI pisze:
ndz gru 27, 2020 5:56 pm
W ostateczności tak, ale to jest już wychodzenie poza rozwiązanie Supla, co mi się nie bardzo podoba, bo naprawdę pokładam w tym projekcie duże nadzieje.
Chodziło mi o funkcję automatu schodowego, który ustawiasz na kanale przekaźnika w Cloud. Skrypty nie są Ci do tego potrzebne.
RNI
Posty: 3
Rejestracja: ndz gru 27, 2020 7:19 am

pn gru 28, 2020 8:21 am

lukfud pisze:
ndz gru 27, 2020 7:49 pm
RNI pisze:
ndz gru 27, 2020 5:56 pm
W ostateczności tak, ale to jest już wychodzenie poza rozwiązanie Supla, co mi się nie bardzo podoba, bo naprawdę pokładam w tym projekcie duże nadzieje.
Chodziło mi o funkcję automatu schodowego, który ustawiasz na kanale przekaźnika w Cloud. Skrypty nie są Ci do tego potrzebne.
OK, dzięki.
Przyznam szczerze, że o tej funkcji nie wiedziałem ale to dlatego, że działam tylko na Zamelu (ROW-01, ROW-02) Z tego co widzę tam tej funkcjonalności nie ma. Mam gdzieś jeszcze starego Sonoffa mini - odnajdę i przetestuję.
lukfud
Posty: 765
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

pn gru 28, 2020 8:26 am

RNI pisze:
pn gru 28, 2020 8:21 am
OK, dzięki.
Przyznam szczerze, że o tej funkcji nie wiedziałem ale to dlatego, że działam tylko na Zamelu (ROW-01, ROW-02) Z tego co widzę tam tej funkcjonalności nie ma. Mam gdzieś jeszcze starego Sonoffa mini - odnajdę i przetestuję.
Nie ma możliwości w ROW zmiany funkcji?
Do MINI wrzuć sobie to: viewtopic.php?f=11&t=7284 (tak przy okazji)
Awatar użytkownika
Lucas
Posty: 672
Rejestracja: pn lip 31, 2017 7:11 am
Lokalizacja: Chrzanów

pn gru 28, 2020 11:54 am

lukfud pisze:
ndz gru 27, 2020 7:49 pm
Chodziło mi o funkcję automatu schodowego, który ustawiasz na kanale przekaźnika w Cloud. Skrypty nie są Ci do tego potrzebne.
Minusem tego rozwiązania, co kiedyś poruszaliśmy tutaj może być padnięcie ESP po pewnym czasie. Pewnie mocno zależnym od wykorzystywania tej funkcjonalności na codzień. Nie wiem, czy Michał podjął testy i jak żyje jego ESP w roli automatu schodowego.
8x Sonoff Basic, 1x Sonoff Touch, 2x ROW-02, 1x SRW-03, 1x SLW-01, 1x LIW-01, 1x Shelly 1v3, 2x Yunshan, 1x MoesHouse, 1x BW-SHP6, 2x Smart DGM, kilka modułów na D1 mini, LSC Smart, GH + Trådfri + RM mini 3 i notoryczny brak czasu na więcej...
lukfud
Posty: 765
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

pn gru 28, 2020 12:26 pm

Lucas pisze:
pn gru 28, 2020 11:54 am
Minusem tego rozwiązania, co kiedyś poruszaliśmy tutaj może być padnięcie ESP po pewnym czasie. Pewnie mocno zależnym od wykorzystywania tej funkcjonalności na codzień. Nie wiem, czy Michał podjął testy i jak żyje jego ESP w roli automatu schodowego.
Miałem na myśli arduinowe kompilacje, gdzie odmierzany czas nie jest zapisywany.
alis102
Posty: 5
Rejestracja: pt gru 22, 2017 1:29 pm

wt gru 29, 2020 12:07 pm

Witam wszytkich .Prośba .
Uzywam na supla.fracz.com skryptów do załaczania i wyłaczania kotła CO . Mam zdefiniowane 8 termostatów oraz dwie sceny - załaczenie kotła i wyłączenie kotła. Wszystko działało , aż coś sie porobiło trzy dni temu ,że scena wyłączenia kotła sprawdza warunek zadziałania i gdy jest zgodny nie wykonuje (a powinna) akcji-( nie wyłacza przekaźnika). O dziwo z palca poprzez przycisk wykonaj scene zadziała. Problem , bo piec CO cały czas pracuje. Czy ktos miał to juz wcześniej . Na forum nie znalazłem. Robiłem różne próby ze zdefinjowaniem scen od początku itd itp. bez rezultatu.Pozdrawiam Alis
Wwilcz
Posty: 6
Rejestracja: sob kwie 11, 2020 8:48 am

śr sty 13, 2021 4:00 pm

Problem podobny jak u przedmówcy... Wyzwalacze zmiany stanu nie wyzwalają komendy.

Stworzyłem testową scenę, gdzie przełącznik ustawiony na On powinien podnieść roletę. Nie działa mimo poprawnych raportów o stanie przełącznika w podglądzie sceny.
2021-01-13 16_59_52-Kocioł Test - sceny - SUPLA Scripts.png
2021-01-13 16_59_52-Kocioł Test - sceny - SUPLA Scripts.png (35.69 KiB) Przejrzano 120 razy
czita28
Posty: 4
Rejestracja: ndz sty 03, 2021 10:30 pm

czw sty 14, 2021 2:23 pm

Witam Czy w skryptach można tak ustawić aby odczytać licznik impulsów który liczy mi zużycie wody. Chodzi mi aby ustawić taką zależność, jeśli zużycie wyniesie więcej niż 50 l/10 minut to zakręci zawór.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomysły i koncepcje”