Witam mam mały problem
sonoff r2 oprogramowanie supla kupiony na allegro .
Przy podłączeniu zasilnia wszystko działało normalnie czyli po wciśnięciu przycisku dioda po chwili zaczęła mrugać urządzenie przeszło w tryb widocznej sieci ,znaleziona przez komputer logowanie na adresie 192.168.4.1 pomyślne ponieważ chciałem użyć urządzenia do otwierania bramy razem z kontraktonem przestawiłem w urządzeniu z basic na SONOFF R2 i zapisałem programowanie przyjęte po czym urządzenie rozłączyło się z komputerem i dioda na nim zaczęła dziwnie migać 2 mrugnięcia krótki i 1 długie urządzenie niestety nie wchodzi już w tryb konfiguracji .Wcześniej jednak dodałem je do swojego konta supla i tam cały czas jest i zdalnie wszystko działa lecz jest widocznie jako żarówka i nie ma innych opcji do włączenia .
Moje pytanie jest takie
Jak wejść z powrotem w to urządzenie ? aby zmienić jego konfigurację ?
proszę o odpowiedź co robię źle
z góry dziękuję
sonoff basic r2 problem z parowaniem
-
pirat
- Been thanked: 1 time
Sonoff basic nie jest dobrym pomysłem do otwierania bramy można uszkodzić sterownik bramy poczytaj zanim zamontujesz
Wszystko zależy jaki jest soft w tym sonofie możesz spróbować przez naciśniecie przycisku przez 5sekund albo 10 naciśnięć
Wszystko zależy jaki jest soft w tym sonofie możesz spróbować przez naciśniecie przycisku przez 5sekund albo 10 naciśnięć
-
yocker
niestety nie działa ps. przerobiłem styk na beznapięciowy