SBW-02 dziwne zachowanie i zmiany w apce

lordmorte

Cześć!

Mam 2 sterowniki SBW02:
- jeden ogarnia bramę i furtke
- drugi ogarnia garaż

Przed sylwestrem sterownik bramowy stracił połączenie z cloud... Widniał na czerwono u wszystkich klientów. Nie pomógł reset, status wciąż wolno migał. Nie było czasu, ruszyłem imprezować. Sprawdzałem na wyjeździe i sytuacja trwała kilka dni, nawet dziś rano...

Dziś po powrocie wziąłem się za temat.

Ku mojemu zaskoczeniu sterownik znów pojawił się w apce, na zielono i dodatkowo pojawiły się ikonki (i) z fajnymi, ważnymi informacjami, ale tylko na SBW02 bramowym...

Totalnie nie rozumiem co się stało, dlaczego sterownik tak się zachował i dlaczego ikonka z informacjami pojawiła się tylko na jednym sbw02... nie potrafię znaleźć instrukcji do aplikacji, by zrozumieć sposób działania ikonek...
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Brak połączenia mógł być spowodowany problemem z wifi/routerem, albo z DNS-em przy starszych wersjach softu.
Pierwszy SBW musiał się zaktualizować i pojawiły się dodatkowe ikonki. (musiał mieć zaznaczony Firmware update na "YES").
Jak zaktualizujesz drugi to też się pojawią. (ikony pojawią się jakiś czas po aktualizacji)

viewtopic.php?p=74825#p74825

reszta powinna być jasna.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
lordmorte

Wielkie dzięki za wyjaśnienie! Muszę to poobserwować, gdyż nie chcę być tak zaskakiwany;)))
pzygmunt
Been thanked: 59 times

viewtopic.php?f=23&t=6212

Uaktualnij soft we wszystkich posiadanych modułach tak abyś przy wszystkich kanałach widział ikonkę (i).
To podstawa.
SUPLA.... Nareszcie w domu.

Return to “ZAMEL SBW-02”