OK. to ogarnę (linuks). Dzięki wielkie.lukfud wrote: Wed Dec 30, 2020 10:15 pmPoświęć chwilę na przygotowanie wirtualki z linuksem, jesli nie masz serwera www, to wystawię Ci wybraną binarkę i flashowanie ograniczy się do wykonania 3 komend w konsoli.robrog wrote: Wed Dec 30, 2020 9:49 pm Teraz mamy nową wersję, 3.5.0, 3.6.0 i już się nie da tak? Trzeba lutować? Wersja DIY 2.0 wydawało mi się że miała ten proces ułatwić a nie skomplikować.
sonoff mini flash przez wifi
-
robrog
MEW-01, 16xSRW-01, 5xROW-02, 1x SBW-02, 5xSONOFF MINI, 2xLORA TAP, 1xYUNSHAN i cdn.
-
robrog
W związku z tym że nie odpuściłem teraz mogę Ci potwierdzić że wykonalne jest flashowanie sonoffa mini poprzez wifi.marek.k wrote: Wed Dec 30, 2020 8:11 pm Witajcie,
mi też by była pomocna odpowiedź na to pytanie.
Około roku temu tak sobie wkleiłem suple na sonoff mini (pomagając zworką) . Ale teraz ta metoda chyba nie zadziała dla wersji od 3.5.
Nikt tutaj z mędrców tego fora nie jest w stanie odpowiedzieć czy tak się da czy nie?
A może udałoby się komuś zrobić poradnik bez odsyłania na anglojęzyczną stronę jak można wykorzystać Suplę na urządzonka sonoffa?
Taki od początku do końca.
Myślę, że wiele osób nie tak dobrze siedzących w temacie jak tutejsza większość, byłaby dozgonnie wdzięczna a sama Supla łatwiej dotarła by do tych, mniej uzdolnionych programistycznie.
Pozdrawiam
Marek
Czy każdego sonoffa ? Nie wiem. Czy każdym binem? Nie wiem.
Ja to zrobiłem na sonoff mini który dotarł do mnie w wersji 3.3.0 a którą podniosłem poprzez eWeLink do 3.6.0
Jako bin użyłem "sonoff_esp8285_v1.15.bin" dzieła lukfud z tego miejsca viewtopic.php?t=7284
Sprawdzone na 4 sztukach. Wszystkie poprawnie pracujące.
Nie udałoby mi się to, gdyby nie cierpliwość i pomoc lukfud który odpowiedział mi na wiele moich pytań, chociaż moja wiedza okazała się za mała, aby skorzystać z jego zapewne bardziej profesjonalnego sposobu przeprogramowania sonoffa (@lukfud jeszcze raz dzięki)
MEW-01, 16xSRW-01, 5xROW-02, 1x SBW-02, 5xSONOFF MINI, 2xLORA TAP, 1xYUNSHAN i cdn.