Witajcie,
Nie jestem mocno ogarnięty w ustawieniach scen.
Mam na wejściu do domu podłączonego Sonofa na Supli. Sterowanie i czujnik otwarcia drzwi działa i jest `to widoczne w aplikacji.
Jak mogę ustawić powiadomienia na telefon, kiedy drzwi będą otwarte?
Próbowałem `to ogarnąć na Supla fracz z Pushover, ale powiadomienia mi nie przychodzą, po otwarciu drzwi. Po wywołaniu sceny z Fracz, dostaję jedynie wiadomość tekstową na app Pushover. Nie wiem czy składnie to opisałem, ale czekam na łopatologiczne pokierowanie. Może wpisuję nie właściwe warunki w scenach. Po wpisaniu w pole Wyzwalanie w oparciu o stan kanałów
{{not state(1).on}}
warunek jest spełniony.
a Warunek wykonania
{{ not state(10).connected }} też jest spełniony.
To tyle.
Powiadomienie na telefon
-
michal188
{{not state(1).on}} tu też powinno być 10 jeśli jest to numer twojego kanału od czujnika otwarcia (w co wątpie)
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
krzbuj
Czy to możliwe że numer kanału to "0"? Tak mam w opisie urządzenia.
-
michal188
Nie numer to id
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
krzbuj
U ciebie też jest numer kanału"0" a ID to ID, to dlaczego nikt nie pisze że trzeba wpisać ID,a nie numer kanału? Wpisują ID mam komunikat że warunek nie jest aktualnie spełniony.
-
michal188
Tak się mówi ( też miałem z tym problem na początku) pokaz scenę i zobacz jak otworzysz czy się pokaże ci że warunek się spełnia jeśli tak w cloud zmien na odwrotna logike
-
krzbuj
No widzisz, po wpisaniu Id nie tego co zaznaczyłeś (u ciebie 10785) tylko z lokalizacji (3577) warunek jest spełniony. Teraz muszę sprawdzić czy działa. Muszę jeszcze opanować co zaznaczyć w Pushover, żeby było powiadomienie dźwiękiem, zanim kupię licencję.
-
michal188
Coś musiales pomieszac id konkretnego czujnika musisz wpisać zrób screen z clouda to ci napisze ta scenę
-
krzbuj
-
michal188
Wyzwalanie w oparciu o stan kanałów
{{not state(9830).hi}}
Warunek wykonania
{{not state(9830).hi}}
{{not state(9830).hi}}
Warunek wykonania
{{not state(9830).hi}}