Sonoff gate - czujnik otwarcia

siba

Ok przepraszam za te upierdliwe pytania, ale zasugerowałem się tym co napisał pzygmunt. Już przyjąłem że się nie da.
Dzięki za info.
Zybi

siba wrote: Sat Mar 11, 2017 9:52 pm Ok przepraszam za te upierdliwe pytania, ale zasugerowałem się tym co napisał pzygmunt. Już przyjąłem że się nie da.
Dzięki za info.
Mogę Ci przygotować odpowiednią kompilację i wrzucić na maila, bo na forum publicznym nie wystawię.
slawek

siba wrote: Sat Mar 11, 2017 4:15 pm Dokładnie chodzi mi o informację o tym czy bramka jest zamknięta czy otwarta. Zwarcie styków czujnika byłoby widoczne w aplikacji na smartfonie, ale nie miałoby to wpływu na działanie przekaźnika.
Jeszcze ja raz zwracam uwagę, że w sonoffie masz na wyjściu 230V - więc raczej bramką nie posterujesz (przynajmniej bezpośrednio)... to w trosce o twoje bezpieczeństwo
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
siba

Zybi wrote: Sat Mar 11, 2017 10:06 pm Mogę Ci przygotować odpowiednią kompilację i wrzucić na maila, bo na forum publicznym nie wystawię.
Jeśli to możliwe to byłbym naprawdę bardzo wdzięczny za taką wersję i dodatkowo z obsługą termometru DS18b20 jeśli to możliwe. Może być na [email protected]
slawek wrote: Sat Mar 11, 2017 10:20 pm Jeszcze ja raz zwracam uwagę, że w sonoffie masz na wyjściu 230V - więc raczej bramką nie posterujesz (przynajmniej bezpośrednio)... to w trosce o twoje bezpieczeństwo
Pamiętam o tym, ale również wiem jak ważne jest przypominanie o tym zawsze i każdemu kto się zabiera do pracy przy urządzeniach zasilanych bezpośrednio z sieci. W sonoffie faktycznie trzeba z tym szczególnie uważać.
Zybi

siba wrote: Sun Mar 12, 2017 6:24 am ...
Jeśli to możliwe to byłbym naprawdę bardzo wdzięczny za taką wersję i dodatkowo z obsługą termometru DS18b20 jeśli to możliwe. Może być na [email protected]
...
Firmware wysłałem na podanego maila.
siba

Firmware już po pierwszych testach, na razie na stole. Jak zwykle świetna robota, o to chodziło. :D
Kłaniam się nisko i pozdrawiam.
artblue

A czy mógłbym i ja prosić o taka kompilację (czujnik otwarcia i temp) na maila [email protected] ? Z góry dzięki.
Zybi

Poszło na maila
andras
Has thanked: 2 times
Been thanked: 4 times

Witam

To i ja poproszę [email protected]

dzięki i pozdr
artblue

Dziękuję, wszystko działa jak należy. Poniżej Sonoff przerobiony na moduł bramowy (dodane złącza na termometr i na czujnik otwarcia, wyjście przerobione tak, że nie pojawia się 220v tylko zwiera się na czas zamknięcia przekaźnika) :)

Image

Return to “Pomoc”