Mam bardzo ograniczoną ilość miejsca przy przewodach, przez to obecne przekładniki się nie sprawdzają.
Czy ktoś może znalazł jakieś kompaktowe (najlepiej od razu 3p w jednej obudowie) przekładniki zastępujące SC16?
Na razie znalazłem takie coś:
https://pl.aliexpress.com/item/1005001367838106.html
P.S. nie musi być otwierany, nie musi być z Polski, raczej nie za miliony monet (ale też nie za pół darmo oczywiście)
Przekładnik - szukam
-
kerth
Wiesz, mam wybór - albo inne przekładniki, albo bardzo niekorzystne prowadzenie kabli.
Zaryzykuję, szczególnie, że te dołączane do MEW to też nie jest jakiś rocket science.
Przekładnik SC16 to przekładnik 100A/33.3mA (czyli 3000/1) - jeśli dobiorę taki o podobnych parametrach, MEW-01 nie powinien poczuć różnicy.
W najgorszym wypadku kupię zamiast dołączonego SC16 - SC10. 50A mi w zupełności wystarczy, a parametry ma podobne.
Zaryzykuję, szczególnie, że te dołączane do MEW to też nie jest jakiś rocket science.
Przekładnik SC16 to przekładnik 100A/33.3mA (czyli 3000/1) - jeśli dobiorę taki o podobnych parametrach, MEW-01 nie powinien poczuć różnicy.
W najgorszym wypadku kupię zamiast dołączonego SC16 - SC10. 50A mi w zupełności wystarczy, a parametry ma podobne.
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Moim zdaniem DL-3CTKL (3000/1) powinien zdać egzamin. Swoją drogą to całkiem fajne przekładniki znalazłeś. Można je przymocować na stałe w szafie rozdzielni, a przewody zasilające poprowadzić w miarę idealnie w osi przekładników.
@miroph, może udałoby się Wam przetestować ten przekładnik w temacie poprawności pomiarów?
@miroph, może udałoby się Wam przetestować ten przekładnik w temacie poprawności pomiarów?
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
-
[email protected]
Też bym potrzebował mniejsze przekaładniki. Można coś pasującego kupić z PL ?
-
kerth
Jako, że cena dość niewysoka, zamówię 2 sztuki - jeśli Zamel (albo ktoś inny) chciałby przetestować, to chętnie użyczę, jak tylko przyjedzie. Jedzie od braci skośnych, więc pewnie najszybciej za 3-4 tygodnie.
Nie tyle 33,3mA, co 3000/1 (co przy 100A daje 33,3mA).
Nie tyle 33,3mA, co 3000/1 (co przy 100A daje 33,3mA).