Sonoff Touch

michael

Kiedy można spodziewać się aktualizacji softu do Sonoff'a Touch?
W domu prawie wszystkie wyłączniki zastąpiłem tym dobrodziejstwem i fajnie byłoby mieć możliwość aktualizacji firmware po wifi, żeby już nigdy więcej nie wykręcać ich ze ściany :D

Druga sprawa, którą zauważyłem - po zerwaniu połączenia z serwerem moduł gasi światło, co odkryłem przypadkiem bo ogólnie mam bardzo stabliny internet, tylko zapomniałem zapłacić w terminie za dostęp do niego :roll:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
fracz
Has thanked: 4 times
Been thanked: 6 times

U mnie po utracie połączenia nie gasi. Zaczyna tylko mrugać niebieska dioda że "szuka"
pzygmunt
Been thanked: 59 times

v2.0 z aktualizacją jest na github-ie do pobrania
https://github.com/SUPLA/ESP8285/tree/m ... noff_touch
SUPLA.... Nareszcie w domu.
michael

Ale ekspres :) Dzięki!

ps. wczoraj wysłałem do Ciebie priorytetem H801
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
pzygmunt
Been thanked: 59 times

OK ;)
SUPLA.... Nareszcie w domu.
Deiron

Przeczytałem cały temat, ponieważ interesuje mnie zakup i montaż sonoff touch.
Jedna rzecz mnie zastanawia. Jak włączymy/wyłączymy światło w pomieszczeniu jak nie będzie internetu (awaria internetu itp).
Chyba rozsądniejszym rozwiązaniem jest włącznik dzwonkowy połączony ze zwykłym sonoff.
slawek

Dotyk w nim działa dokładnie tak samo jak przycisk w zwykłym sonoffie
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
wojtas567

Nawet przed chwilą sprawdziłem
i potwierdzam, mruga dioda od wifi a przycisk dotykowy reaguje i włącza światło
Pozdrawiam
Wojtek
Deiron

Hmm, wiec trzeba poszukać na aliexpress i zamówić, bo będzie wychodzić taniej niż kupować włącznik dotykowy + sonoff.
Z tego co widziałem to sonoff touch są tylko białe, wiec trzeba przekonać żonę, że białe będą lepiej wyglądać :D

Z drugiej strony kupując na ali włącznik dotykowy np Sesoo za ok 10$ do tego sonoff za 5,5$ to wychodzi podobnie bo sonoff touch chodzi po ok 14,5$.
Tylko, że wtedy gdzieś trzeba upchnąć sonoff.
klaudiusz223

Deiron wrote: Sun Mar 26, 2017 10:08 pm Z drugiej strony kupując na ali włącznik dotykowy np Sesoo za ok 10$ do tego sonoff za 5,5$ to wychodzi podobnie bo sonoff touch chodzi po ok 14,5$.
Czy opisujesz ten scenariusz jako możliwy do wykonania na podstawie własnych doświadczeń? Bo jak patrzę na przytoczony przez Ciebie przykładowy włącznik to mam duże wątpliwości że można go zastosować. Jak go można podpiąć do sonoffa (czy nawet np do modułu Espablo) skoro po włączeniu takim włącznikiem na wyjściu jest 230V a przecież potrzeba zewrzeć obwód żeby dać sygnał do modułu?
Zobacz że w tym włączniku ją następujące złącza L, L1,L2,L3. Chyba że się mylę to proszę mnie wyprowadzić z błędu.
Ja niestety usilnie szukałem czegoś na ali co możnaby zastosować, a ma więcej niż 2-3 przyciski i niestety nie znalazłem niczego.
Pozdrawiam

Return to “Nowości”