Witam
Jestem po pierwszej instalacji i..pierwsze kłopoty, jak w temacie.
Wpisałem wszystko w/g tutoriala: id, hasło, host
Z Malinką mam łączność przez ssh, w pliku /boot/location.txt są dobre dane.
Na smartfonie biały ekran, ale jak klikam na stronie: Przypisz Identyfikatory Dostępu, to się resetuje i łączy.
W pliku last_state mam wpis : cant connect to host 127.0.0.1
Proszę o jakieś wskazówki
Pozdrawiam Arek P.
serwer nie widzi RPi2 :Brak Urządzeń We/Wy
-
awja
w pliku location.txt mam wpisane svr5.supla.org, czy jeszcze gdzieś można wpisać nazwę serwera?
-
michael
Który obraz Raspberry zainstalowałeś?
Raspberry PI Extenstion 01 - Obraz karty SD czy obraz SUPLA-CLOUD?
W moich początkach jak zainstalowałem SUPLA-CLOUD i zmieniałem plik location.txt też miałem podobne problemy.
Po zainstalowaniu Raspberry PI Extenstion 01 i konfiguracji wszystko ruszyło "od strzału".
Raspberry PI Extenstion 01 - Obraz karty SD czy obraz SUPLA-CLOUD?
W moich początkach jak zainstalowałem SUPLA-CLOUD i zmieniałem plik location.txt też miałem podobne problemy.
Po zainstalowaniu Raspberry PI Extenstion 01 i konfiguracji wszystko ruszyło "od strzału".
-
awja
Dzięki bardzo.
Już mam malinkę.
Problem był właśnie z plikiem location.txt, niby 6 wierszy, a można namieszać. Po zainstalowaniu obrazu cały wpis pliku był bez spacji w jednej linii.
Próbowałem go na różne sposoby formatować, ale bez rezultatu.
Dopiero jak go sobie zobaczyłem na gicie i zrobiłem jeszcze raz, wszystko ruszyło.
Robiłem to w nocy w pracy i plik last_state pokazał mi : connecting... , to choć nadal urządzenie było niewidoczne ( pewnie zamknięte porty) już wiedziałem,że będzie dobrze
To będzie taki wątek dla newbies 50+
Już mam malinkę.
Problem był właśnie z plikiem location.txt, niby 6 wierszy, a można namieszać. Po zainstalowaniu obrazu cały wpis pliku był bez spacji w jednej linii.
Próbowałem go na różne sposoby formatować, ale bez rezultatu.
Dopiero jak go sobie zobaczyłem na gicie i zrobiłem jeszcze raz, wszystko ruszyło.
Robiłem to w nocy w pracy i plik last_state pokazał mi : connecting... , to choć nadal urządzenie było niewidoczne ( pewnie zamknięte porty) już wiedziałem,że będzie dobrze
To będzie taki wątek dla newbies 50+