Witam.
Jestem bardzo początkujący.
Udało mi się dotychczas wgrać oprogramowanie standardowe supli do przekaźnika sonof wifi.
Posiadam w domu bramę garażową sterowaną radiowo i chciałbym mieć możliwość otwierania i zamykania jej za pomocą SUPLI. Do tego chciałbym zamontować czujnik krańcowy informujący o aktualnym położeniu bramy (otwarte/zamknięte).
Posiadam przekaźnik Sonof TH10 z wyjściem na czujnik temperatury.
Nie mam zielonego pojęcia jak czujnik krańcowy podłączyć do ww gniazda czujnika temperatury.
Bramą steruje jeden impuls, który przy pierwszym naciśnięciu otwiera bramę do końca, jeżeli nacisnę ponownie podczas otwierania bramy to brama się zatrzyma w aktualnej pozycji, a ponowne naciśnięcie powoduję zamykanie bramy. Analogicznie przy zamykaniu.
Z góry dziękuję za pomoc i wyrozumiałość.
Sterowanie bramą garażową z czujnikiem krańcowym
-
maffiu
na tym sonoffie tego nie zrobisz bo on jest na 220v ja z powodzeniem używam w zasadzie do wszystkiego modułów wemos d1 mini (jak dla mnie najwygodniejszy) do tego moduł z przekaźnikiem lub dwoma wgrana supla incan 2.0 i śmiga jak złoto
aha jesli byś sie decydował na uzycie wemosa to jesli chodzi o sklep w PL to w propix.com.pl maja chyba najlepsza cenę
aha jesli byś sie decydował na uzycie wemosa to jesli chodzi o sklep w PL to w propix.com.pl maja chyba najlepsza cenę