GUI Generic

Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

krycha88 wrote: Sun Jan 17, 2021 5:27 pm
Kwicol wrote: Sun Jan 17, 2021 5:13 pm Witam.
Czy źle przeglądam menu czy już nie ma wsparcia dla licznika impulsowego ?
Pozdrawiam.
W tej wersja nie ma licznika impulsów bo za dużo pamięci potrzebuje pomimo, że go się nie używa - jeszcze nie wiem jak to rozwiązać.
To pokazuje, że jednak należy rozdzielić te tematy na soft tworzony przez @Espablo i na soft tworzony przez @krycha88. Ktoś, kto miał zrobiony licznik impulsów po aktualizacji się pewnie lekko zdziwił.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
krycha88
Been thanked: 5 times

Robert Błaszczak wrote: Sun Jan 17, 2021 5:32 pm
krycha88 wrote: Sun Jan 17, 2021 5:27 pm
Kwicol wrote: Sun Jan 17, 2021 5:13 pm Witam.
Czy źle przeglądam menu czy już nie ma wsparcia dla licznika impulsowego ?
Pozdrawiam.
W tej wersja nie ma licznika impulsów bo za dużo pamięci potrzebuje pomimo, że go się nie używa - jeszcze nie wiem jak to rozwiązać.
To pokazuje, że jednak należy rozdzielić te tematy na soft tworzony przez @Espablo i na soft tworzony przez @krycha88. Ktoś, kto miał zrobiony licznik impulsów po aktualizacji się pewnie lekko zdziwił.
to wystarczy wtedy wgrać wersję w której był licznik i tyle. Problem licznika rozwiążę.
https://gui-generic-builder.supla.io/
krycha88

klew wrote: Sun Jan 17, 2021 5:29 pm A to nie była wina std::vector?

Sam licznik impulsów jest lżejszy od względem pamięci i kodu niż Relay
Nie odpisywałem, bo chciałem najpierw się upewnić czy gdzieś oczywistego błędu nie ma. I
znalazłem tworzyło się niepotrzebnie 16 razy serwis dla licznika impulsów pomimo, że nie był żaden zadeklarowany :D
lukasz.hary

Mam jeszcze pytanie w "dobie panujących mrozów" i wykorzystaniem softu do zdalnego monitoringu temperatury w nieogrzewanym garażu na działce, mam bardzo krótką historię zapisywanej temperatury przy BME280 ( DS akurat nie mam podłączonych ) Czym to jest spowodowane?
Bez różnicy czy wybiorę zakres 7 dni, 24h czy cała dostępna historia pokazuje mi temperaturę zaledwie z ok 3 ostatnich godzin.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
krycha88

Aktualna wersja która zawiera licznik impulsów :roll:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Kwicol

krycha88 wrote: Sun Jan 17, 2021 7:53 pm Aktualna wersja która zawiera licznik impulsów :roll:
Wielkie dzięki ;)
[email protected]

krycha88 wrote: Thu Dec 31, 2020 6:25 am
[email protected] wrote: Wed Dec 30, 2020 9:02 pm Czy jest szansa na dodanie przewijania ekranów na oled za pomocą przycisku (np. tego do wybudzania)??
Mam dwie propozycje:
-bez automatycznego scrola, po prostu przewija się za pomocą przycisku
-scrolowanie bez zmian a przyciskiem zatrzymuje się na pożądanym ekranie i kolejne naciśnięcie uruchamia scrolowanie.
Jest taka szansa czy rozwój oled'a jest już zatrzymany??
Rozwój jest uzależniony tylko od chęci ;) pomyślę nad dodaniem sterowania ręcznego.
Czy co się może w kierunku zmiany wyswietlanego ekranu przypadkiem nie dzieje?
dobo

@krycha88 da radę zrobić kosmetykę przy wyświetlaniu nazw czujników ale pomiary chyba też nie są do końca wyśrodkowane. Podejrzewam, że trzeba by było to samo zrobić z ikonami bo ich wielkości nie są takie same :D
.
hPa.jpg
%.jpg
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

lukasz.hary wrote: Sun Jan 17, 2021 7:46 pm Mam jeszcze pytanie w "dobie panujących mrozów" i wykorzystaniem softu do zdalnego monitoringu temperatury w nieogrzewanym garażu na działce, mam bardzo krótką historię zapisywanej temperatury przy BME280 ( DS akurat nie mam podłączonych ) Czym to jest spowodowane?
Bez różnicy czy wybiorę zakres 7 dni, 24h czy cała dostępna historia pokazuje mi temperaturę zaledwie z ok 3 ostatnich godzin.
Musisz złapać ten wykreś dwoma palcami i ściągnąć je do siebie ;). Taki gest, który często jest używany przy zdjęciach, aby oddalić.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
banan0100

witam mam problem od jakiś ostatnich 3-4 aktualizacji po polaczeniu do cloud przestaje mi świecić dioda stanu połączenia ktoś tez tak ma czy cos źle robię ?

Return to “GUI Generic”