Sępy krążą i czekają:)
GUI Generic
-
dogu18
Literówka i nie posępna:) po prostu przydała by mi się taka funkcjonalność
Pozdrawiam
Grzegorz Labudda
Grzegorz Labudda
-
Albert
@elmaya - active high. I have relays on pcb and I can select high or low controlelmaya wrote: Sat Jan 23, 2021 1:23 pmwhat kind of relay?Albert wrote: Sat Jan 23, 2021 11:07 am ok pokombinuję jeszcze. Mam jeszcze jeden problemik. Po zaniku i powrocie zasilania cykają mi przekaźniki sterowane mcp. Jakieś zakłócenia? Nie wiem jak to ogarnąć, bo jak otworzy mi bramę, to pieseły spindolą na spacer w nieznane
Edit. Chyba że spróbuję te gpio przycisków z mcp podciągnąć do 3v3 i 100uF do masy?
active high or low?
-
krycha88
- Been thanked: 5 times
A próbowałeś w konfiguracji przestawić sterowanie stanem odwrotnym?Albert wrote: Sat Jan 23, 2021 11:07 am ok pokombinuję jeszcze. Mam jeszcze jeden problemik. Po zaniku i powrocie zasilania cykają mi przekaźniki sterowane mcp. Jakieś zakłócenia? Nie wiem jak to ogarnąć, bo jak otworzy mi bramę, to pieseły spindolą na spacer w nieznane
Edit. Chyba że spróbuję te gpio przycisków z mcp podciągnąć do 3v3 i 100uF do masy?
https://gui-generic-builder.supla.io/
-
Albert
Wtedy musiałbym zworki w płytce przekaźników przestawić na sterowanie stanem niskim, bo inaczej przekaźniki będąc w aplikacji OFF faktycznie byłyby ON. No nic, odpuściłem przyciski, bo już z softem od @elmaya z mcp miałem podobne cyrki, i nie wiem co sieje zakłócenia. Na stole działa niby, a jak idzie do garażu i jest podpięty osprzęt cały, to potrafi wariować.

-
krycha88
- Been thanked: 5 times
Na ilu przekaźnikach to testujesz? Może pojawia się problem z zasilaniem? Czy testujesz to na taki samych przewodach?Albert wrote: Sat Jan 23, 2021 6:10 pm Wtedy musiałbym zworki w płytce przekaźników przestawić na sterowanie stanem niskim, bo inaczej przekaźniki będąc w aplikacji OFF faktycznie byłyby ON. No nic, odpuściłem przyciski, bo już z softem od @elmaya z mcp miałem podobne cyrki, i nie wiem co sieje zakłócenia. Na stole działa niby, a jak idzie do garażu i jest podpięty osprzęt cały, to potrafi wariować.![]()
![]()
https://gui-generic-builder.supla.io/
-
Kwicol
Witam.
Czy obsługa ściemniacza "Sonoff D1" jest możliwa w tym oprogramowaniu?
Pozdrawiam.
Czy obsługa ściemniacza "Sonoff D1" jest możliwa w tym oprogramowaniu?
Pozdrawiam.
-
Albert
@krycha88 mam zasilacz 5A 12V (bo akurat przekazniki mam 12V, choć sterowane są 5V). Zasilam je bezpośrednio z zasilacza, i oczywiście z tego zasilacza leci 12V do przetwornicy step down na wyrzeźbionej przeze mnie plytce pcb z mcp i wemosem. Z płytki leci przewodami 0,5mm2 (z przewodu ytdy) do 10 w sumie przekazników