pzygmunt wrote: Tue Jan 19, 2021 8:44 pmTylko że ROW nie ma wejść. A ja potrzebuję wyjście bistabilne.marwint wrote: Tue Jan 19, 2021 8:41 pm
Typ wejścia można zmienić na 192.68.4.1
Po połączeniu się z siecią wifi emitowaną przez moduł (tryb konfiguracji) należy otworzyć stronę http://192.168.4.1 i tam można zmienić typ wejścia.
Konfiguracja ROW-2 i ROW-04M
-
marwint
Pozdrawiam,
Marcin
Marcin
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
W mailu napisałeś mi (zakładam, że to Ty) :
"1. Brak możliwości zmiany nazwy modułu. Jak jest 1 to ok, a jak więcej?
2. Brak zmiany przeznaczenia - opis że to oświetlenie - a dlaczego nie mogę zmienić na np. ładowarkę, radio, itp?
3. Nie można tworzyć harmonogramów dobowych pracy.
4. Nie można ustawić w tryb przycisku. "
Odpisałem na wszystkie punkty zgodnie z prawdą "Można".
W pkt 2 nie ma mowy o "Bramie". Można zmienić ikonę na ładowarkę/radio bo to wszystko działa na zasadzie on/off.
Brama inaczej działa i celowo w ROW jej nie ma z uwagi na konstrukcję tego sprzętu.
Sugeruję wymienić u sprzedawcy ROW na SBW-02 i będzie obsługa bramy.
2. Brak zmiany przeznaczenia - opis że to oświetlenie - a dlaczego nie mogę zmienić na np. ładowarkę, radio, itp?
W pkt 2 nie ma mowy o "Bramie". Można zmienić ikonę na ładowarkę/radio bo to wszystko działa na zasadzie on/off.
Brama inaczej działa i celowo w ROW jej nie ma z uwagi na konstrukcję tego sprzętu.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
marwint
Przycisk to jest w punkcie 4, i na to się powoływałem. Wynika z tego że nie m9żba ustawić przycisku.pzygmunt wrote: Tue Jan 19, 2021 8:52 pm W mailu napisałeś mi (zakładam, że to Ty) :
Tak... schemat trochę wyjaśnia, nie zwróciłem uwagi że to nie do końca styk bezpotencjałowy. Ale jest to do ogarnięcia. Tylko komplikuje to nieco temat...pzygmunt wrote: Tue Jan 19, 2021 8:42 pm Nie zalecamy niczego co jest zasilane 230V bez transformatora z uwagi na kwestie bezpieczeństwa.
Celowo takie funkcje są niedostępne
Pozdrawiam,
Marcin
Marcin
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Tryb przycisku możesz ustawić w zależności czy przycisk załączający urządzenie/światło/odbiornik na 230V jest monostabilny lub bistabilny. W ROW-xx nie ustawisz wyjścia dającego krótki impuls (np. do wysterowania bramy). Polecam zakup SBW-02.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
-
marwint
Ogólnie jasna sprawa. Przywykłem do we/wy cyfrowych i analogowych do tego stopnia, że nie pomyślałem że w kontekście tych urządzeń to może być niespotykane, a faktycznie chodziło mi o wyjście bistabilne.pzygmunt wrote: Tue Jan 19, 2021 9:00 pm Dotychczas nie spotkałem się aby ktoś mówił o wyjściach jako monostabilnych/bistabilnych. Zwykle chodziło o przyciski podłączone do wejść.
Ten temat chyba wyczerpany, można zamknąć.
Kwestie rołączeń to była wina mojego providera.
Pozdrawiam,
Marcin
Marcin
-
marwint
ROW-2 wykorzystałem do bram w ten sposób, że jego wyjścia pobudzają przekaźnik czasowy. Koszt podobny do SBW, ale nie miałem innych zastosowań dla ROW'a, a oddać/wymienić nie mogłem.
Niedogodność jest taka, że muszę za każdym użyciem włączyć i wyłączyć akcję. Czy na pewno nie da się ustawić tego w jakiś sposób jako przycisk, albo ustawić timer który to wyłączy po np. 1 sekundzie?
Niedogodność jest taka, że muszę za każdym użyciem włączyć i wyłączyć akcję. Czy na pewno nie da się ustawić tego w jakiś sposób jako przycisk, albo ustawić timer który to wyłączy po np. 1 sekundzie?
Pozdrawiam,
Marcin
Marcin
-
marwint
nie widzę żadnego problemu ani zagrożeń.
Tylko że muszę włączyć i wyłączyć, i to jest niedogodne.
Tylko że muszę włączyć i wyłączyć, i to jest niedogodne.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Pozdrawiam,
Marcin
Marcin