Czajnik po wifii

Fantomek

Witam próbowal ktoś? Czy da radę np na sanoff ie Basic i w jaki sposób dzieki
flowerek

Nie za bardzo sie da to zrobić. Chyba ze masz czajnik z przyciskami elektronicznymi zamiast standardowego mechanicznego...
ale ja bym tam przy wodzie nie kombinował - nie za bardzo to bezpieczne
i pytanie o funkcje użytkową? nawet jak odpalisz czajnik z apki...to ile zuskujesz? i tak trzeba ruszyc sie i podejść do niego jak się woda zagotuje
to trochę tak jak z kawiarką z wifi :) reklama wygląda ładnie, ludziska leżą jeszcze w łózku a już czuć zapach kawy z kuchni...ale po pierwsze przynajmniej ja zawsze używam świeżej wody (a nie sprzed nocy), trzeba pamiętać zeby podstawić filiżaknę no i ile trwa przygotowanie kawy? minutę? i co ? i tak trzeba się zwlec z łózka bo ekspres nie przyniesie :)))
11xSRW-01, 1x Sonoff mini, 3xSonoff SV, 5xSonoff S26, 4xSonoff Basic, 1xGosund Sp-111, 1xSonoff Touch, 1xH801, czujnik poczty DIY, 1x Loratap, 1x MiniTiger , 1 x zawór wody BQ05 DIY, 2xSBW-02, Auraton: MC, HC, Flood Valve, Flood Sensor (test trwa)
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

Ja mam czajnik z bluetooth. Ma nawet funkcje podtrzymywania temperatury.
Fajne bajery, których ani razu nie użyłem ;)
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
michael

Ja osobiście mam podpięty czajnik i kawiarkę jakieś 2 lata.
W tygodniu harmonogram codziennie załącza i wyłącza mi czajnik.
Załączenie następuje zawsze, ale warunkiem musi być wcześniej nastawiony, także działa na zasadzie on/off. Nic nie trzeba przerabiać.

Jest to mega wygodne, bo rano jak schodzę i szykuję się do pracy mam gotową wodę.
Co do kawiarki, nie piję aż tak dużo kawy więc jest ustawiona na ręczne załączanie. Super bajer jak są goście bo wystarczy magiczne hasło:
Alexa, make coffee :D :D :D

Do obydwóch rozwiązań mam wykorzystany Zamel PNW-01, ale ze zmienionym kablem i wtyczką oraz dodane uziemienie. W PNW-01 siedzi przekaźnik 10A więc takie obciążenia spokojnie wytrzymuje.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
flowerek

kurcze bo nie za bardzo rozumiem jak ci sie ten czajnik samodzielnie włącza?
pnw daje napięcie na czajnik, a co wciska włącznik?
11xSRW-01, 1x Sonoff mini, 3xSonoff SV, 5xSonoff S26, 4xSonoff Basic, 1xGosund Sp-111, 1xSonoff Touch, 1xH801, czujnik poczty DIY, 1x Loratap, 1x MiniTiger , 1 x zawór wody BQ05 DIY, 2xSBW-02, Auraton: MC, HC, Flood Valve, Flood Sensor (test trwa)
michael

Włącznik wciskam wieczorem wraz z napełnieniem wody 8-)
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

michael wrote: Wed Jan 27, 2021 9:43 am Włącznik wciskam wieczorem wraz z napełnieniem wody 8-)
Aby to u mnie działało, to musiałby się ten czajnik najpierw zawsze sam napełnić :).
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
michael

klew wrote: Wed Jan 27, 2021 9:45 am
michael wrote: Wed Jan 27, 2021 9:43 am Włącznik wciskam wieczorem wraz z napełnieniem wody 8-)
Aby to u mnie działało, to musiałby się ten czajnik najpierw zawsze sam napełnić :).
Już mam wyrobiony nawyk, więc problemu nie ma :mrgreen:
flowerek

o tym nie pomyslałem :)

a kawiarkę jak zrobiłeś żeby się uruchomiła? u mnie trzeba wcisnąc przycisk dotykowy zeby zrobiła kawę :)
michael

Kawiarkę to specjalnie pod to kupowałem :lol:
Także działa identycznie. Dopóki ma napięcie to działa, ale ma zabezpieczenie termiczne. Także jak nawet zapomni wyłączyć się to sama się wyłączy pomimo podanego napięcia.

Return to “Pomoc”