GUI Generic

pork

Witam ponownie :)

Panowie ratujcie :)

Mam płytkę z przekaźnikami sterowanymi stanem niskim i za żadne skarby nie mogę ustawić, by działały z przyciskami bistabilnymi
W supla mam sterowanie odwrotne jak pali się żarówka - to przekaźnik jest wyłączony.
Zauważyłem też, że jest problem z zapisem ustawień jak mam MCP, bo to żyje swoim życiem, samo się zmienia po zapisie.

Jakaś podpowiedź ?
krycha88
Been thanked: 5 times

pork wrote: Fri Jan 29, 2021 7:18 am Witam ponownie :)

Panowie ratujcie :)

Mam płytkę z przekaźnikami sterowanymi stanem niskim i za żadne skarby nie mogę ustawić, by działały z przyciskami bistabilnymi
W supla mam sterowanie odwrotne jak pali się żarówka - to przekaźnik jest wyłączony.
Zauważyłem też, że jest problem z zapisem ustawień jak mam MCP, bo to żyje swoim życiem, samo się zmienia po zapisie.

Jakaś podpowiedź ?
Co znaczy, że żyje swoim życiem opisz konkretny przypadek.

Musisz wybrać adres a później port i wtedy zapisać - port uzupełniaj od 1
https://gui-generic-builder.supla.io/
pork

Wg mnie zmiana w konfiguracji przekaźnika powoduję inna konfigurację przyciski

Zrobiłem na najnowszym firmware i po resecie ustawień całość od początku w 8 krokach.

Przepraszam, że trochę to takie rozwalone zrobiłem
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by pork on Fri Jan 29, 2021 9:44 am, edited 2 times in total.
pork

Kolejne
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
pork

I kolejne
pork

A oto wynik jak potem jest
krycha88

pork wrote: Fri Jan 29, 2021 9:39 am Wg mnie zmiana w konfiguracji przekaźnika powoduję inna konfigurację przyciski

Zrobiłem na najnowszym firmware i po resecie ustawień całość od początku w 8 krokach.

Przepraszam, że trochę to takie rozwalone zrobiłem
Wystarczyło tylko to napisać ;) prawdopodobnie jest to błąd jak używasz różnych adresów dla przycisków i przekaźników. Możesz spróbować użyć jednego adresu?

Edit
Po co używasz różnych adresów jak liczba pinów nie przekracza 16? ;)
pork

Docelowo moduł mam 16 przekaźników (pierwszy MCP) i 16 przycisków (drugi MCP), spróbuje zrobić na jednym przekaźniku, ale dwa MCP

Edit:
Dla dwóch adresów zmiana Sterowanie stanem lub Reakcja na, powoduje zmianę tego drugiego.

Teraz sprawdzę dla jednego MCP
krycha88

pork wrote: Fri Jan 29, 2021 9:51 am Docelowo moduł mam 16 przekaźników (pierwszy MCP) i 16 przycisków (drugi MCP), spróbuje zrobić na jednym przekaźniku, ale dwa MCP
Sprawdziłem dla przekaźników i przycisków sterowanie stanem jest to samo co oczywiście jest błędem. Poprawie to.
LukiSpajder
Has thanked: 25 times
Been thanked: 34 times

A czy przedstawiłeś adresy w MCP na pinach A0,A1,A2 aby miały adres 0x20 i 0x21 podając odpowiednio GND i VCC ?

Return to “GUI Generic”