Soft inCan
-
Espablo
Dobrze zrozumiałeś, ale też zapytałem jakich rozwiązań potrzebujesz z inCan. Może uda mi się "wyczarować" soft dla Ciebie. Tylko, że to już nie będzie inCan 
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu.

-
Zybi
W nowej wersji softu nie mam już tego efektu.Espablo wrote: Thu Feb 16, 2017 2:30 pm Próbowałem wymusić ten stan u siebie i nie udało mi się. Na tym sofcie z pamięcią stanu też tak się dzieje? Bo jeśli tak to spróbuj pobrać go jeszcze raz. Podmieniłem ten plik, bo wykryłem małą literówkę i może to było przyczyną, a Ty mogłeś zaciągnąć jeszcze ten bez poprawek. Tylko, że ten poprzedni soft też nie powodował u mnie tych objawów, o których piszesz.
Masz swój serwer na RPI czy korzystasz z SUPLA-CLOUD, bo ja nie mam jeszcze swojego (narazie) i korzystam z tego drugiego?
Testuję na własnym serwerze postawionym na Orange Pi Lite.
-
slawek
A co ma być na relay? socket? gate? sądząc po wejściach SENSOR to chyba gate?shimano73 wrote: Thu Feb 16, 2017 4:19 pm Czy można prosić kolegów o kompilację w/g ustawień :
RELAY_1 4
RELAY_2 13
CONFIG (switch) 5
SENSOR_1 12
SENSOR_2 14
DS18B20
TEMPERATURE_CHANNEL 2
wejścia "button " nie są mi potrzebne.
Moim zdaniem CFG button jest wygodniejszy niż switch... po prostu przytrzymujesz przycisk 5 sek. i masz tryb CFG. Ale masz oczywiście wybór podczas konfiguracji
Jeśli chodziło o GATE to proszę... jeśli o socket - daj znać...
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
-
slawek
Dorzucam drugą wersję, bo tamten nie miał (chyba) zmiany trybu CFG...
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
-
Espablo
Nowa wersja ma dodaną obsługę rolet. Teraz jest takie "All in one"
dla modułów opartych na przekaźnikach. Poprawiłem także działanie wejścia SENSOR_2, które jest obsługiwane przez GPIO16
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu.

-
wojtas567
nie wiem jak rolety działąją w tej wersji 2.1 ale przestał działać czujnik DHT22
Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek
-
Espablo
Nie mam niestety czujnika DHT22 i nie miałem okazji go sprawdzić

-
Seba5120
Po włączeniu nie odczytuje stanu czujnika.Espablo wrote: Mon Feb 27, 2017 12:03 pm Nowa wersja ma dodaną obsługę rolet. Teraz jest takie "All in one"dla modułów opartych na przekaźnikach. Poprawiłem także działanie wejścia SENSOR_2, które jest obsługiwane przez GPIO16
Trzeba załączyć raz aby później działało dobrze.
-
Espablo
Sygnalizowałem to już tutaj viewtopic.php?f=8&t=1972Seba5120 wrote: Sun Mar 26, 2017 10:01 am Po włączeniu nie odczytuje stanu czujnika.
Trzeba załączyć raz aby później działało dobrze.