Sonoff Touch

Deiron

Scenariusz przeze mnie opisany jest tylko pomysłem.
Faktycznie Sesoo nie ma wyjścia "com", więc na pewno nie da się podłączyć sonoff.
Na ali widziałem włączniki z wyjściem "com" do synchronizacji. Tak jak w tym filmiku: https://www.youtube.com/watch?v=20nrs6jVowc
Pytanie czy da się zamiast tego drugiego włącznika dać sonoff.

Z dwoma przyciskami jest np ten włącznik ( i ma wiście "com"): https://pl.aliexpress.com/item/Wall-Swi ... 561fed16d2

Nie jestem specjalistą, więc tak rzucam pomysły, a może ktoś mnie naprowadzi na dobrą drogę :)
Pozdrawiam
slawek

Takie moduły mogą pracować z ROW-01 od ZAMEL-a, ale niestety ROW jest jednokanałowy... pakowanie 2 szt. do puszki + touch to już koszty...
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
wojtas567

Jakby zrobił separację wejścia tak jak jest w ROW-01 to zapewne da radę na każdej wersji.
tam jest optoizolator z rezystorami
Pozdrawiam
Wojtek
wojtas567

Deiron wrote: Mon Mar 27, 2017 7:38 pm Z dwoma przyciskami jest np ten włącznik ( i ma wiście "com"): https://pl.aliexpress.com/item/Wall-Swi ... 561fed16d2
Ostatnio zastanawiałem się żeby kupić taki touch z pilotem jw i zamiast odbiornika 433Mhz wstawić ESP i mielibyśmy suplę touch z 2,3 lub 4 punktami tylko do tego jeszcze soft przygotować.
Pozdrawiam
Wojtek
slawek

Oczywiście, jest to do zrobienia, tylko trzeba trochę rozbudować elektronikę - schematy dostępne na forum takiego sterowania nie zapewnią
slawek

wojtas567 wrote: Mon Mar 27, 2017 8:09 pm
Deiron wrote: Mon Mar 27, 2017 7:38 pm Z dwoma przyciskami jest np ten włącznik ( i ma wiście "com"): https://pl.aliexpress.com/item/Wall-Swi ... 561fed16d2
Ostatnio zastanawiałem się żeby kupić taki touch z pilotem jw i zamiast odbiornika 433Mhz wstawić ESP i mielibyśmy suplę touch z 2,3 lub 4 punktami tylko do tego jeszcze soft przygotować.
Całkiem dobry plan - myślę, że ze sprzętem będzie więcej roboty niż z softem... chyba też się na to skuszę ;)
Deiron

I to mi się podoba. Wystarczy zapodać pomysł i od razu burza mózgów :)
Ja niestety nie mam takiej wiedzy, żeby rozbudowywać elektronikę, ale liczę na Was :)

Widziałem jeszcze takie włączniki z Broadlink, ale domyślam się, że one nie współpracują z supla. Mam rację?
wojtas567

niestety tak one też są na 433MHz lub podobną
Pozdrawiam
Wojtek
wojtas567

Przemku a czy jest możliwość dopisania kawałka kodu żeby można podpiąć DS do sonoffa touch?
Pozdrawiam
Wojtek
pzygmunt
Been thanked: 59 times

wojtas567 wrote: Tue Mar 28, 2017 11:55 am Przemku a czy jest możliwość dopisania kawałka kodu żeby można podpiąć DS do sonoffa touch?
Sprawdź załączony firmware.
DS jes na GPIO2
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
SUPLA.... Nareszcie w domu.

Return to “Nowości”