GUI Generic
-
zalus
coś jest nie tak, przy próbie wybrania opcji przekaźnika wywala do głównej strony konfiguracji modułu
-
zalus
restart nie pomógł, pomogły 2 czyszczenia pamięci
ten moduł wiele przeszedł i może mieć już stany lękowe 
jeszcze tylko jedno pytanie.
powiadomienie przychodzi z nazwy urządzenia / numer przekaźnika. zakładam ze nie ma opcji pobrania nazwy konkretnego kanału z clouda bo teraz przy kilku przekaźnikach w jednym urządzeniu kto spamięta co pushover miał na myśi tym powiadomieniem
powiadomienie przychodzi z nazwy urządzenia / numer przekaźnika. zakładam ze nie ma opcji pobrania nazwy konkretnego kanału z clouda bo teraz przy kilku przekaźnikach w jednym urządzeniu kto spamięta co pushover miał na myśi tym powiadomieniem
-
krycha88
- Been thanked: 5 times
Coś nie mogę w to uwierzyć ale ważne że działazalus wrote: Thu Feb 04, 2021 4:17 pm restart nie pomógł, pomogły 2 czyszczenia pamięciten moduł wiele przeszedł i może mieć już stany lękowe
powiadomienie przychodzi z nazwy urządzenia / numer przekaźnika. zakładam ze nie ma opcji pobrania nazwy konkretnego kanału z clouda bo teraz przy kilku przekaźnikach w jednym urządzeniu kto spamięta co pushover miał na myśi tym powiadomieniem![]()
Nie wystarczy zmienić nazwy urządzenia na stronie głównej?
https://gui-generic-builder.supla.io/
-
zalus
no tak masz nazwę modułu i to jest fajne ale wiadomość przychodzi: "przekaźnik 1 - załączony" jeśli mamy moduł tylko z jednym przekażnikiem to wiesz co jest grane, ale np jak masz moduł który będzie miał 4 przekaźniki spięte z powiadomieniami to przyjdą wiadomości tylko z numerem przekaźnika więc trzeba będzie pamiętać co każdy numer przekaźnika oznacza.
no chyba że gdzieś jest to do ustawienia i nie skumałem...
no chyba że gdzieś jest to do ustawienia i nie skumałem...
-
zalus
to jeszcze raz
chodzi mi o to że jeśli na jednym module będą np 2 powiadomienia na różnych przekaźnikach to będziesz tylko wiedział z jakiego modułu bo nazwe masz nadaną ale juz z jakiego wyjścia nie bardzo bo będzie tylko info że przekaźnik 1 albo np 2
chodzi mi o to że jeśli na jednym module będą np 2 powiadomienia na różnych przekaźnikach to będziesz tylko wiedział z jakiego modułu bo nazwe masz nadaną ale juz z jakiego wyjścia nie bardzo bo będzie tylko info że przekaźnik 1 albo np 2
-
zalus
no taka jak jest w cloudzie ten przekaźnik nazwany. bo o ile ja może i bym spamiętał pod jakim przekaźnikiem jest coś konkretnego to reszta rodziny na bank nie.
no bo zobacz, masz urządzenie o nazwie DOM a w nim 4 przekażniki każdy odpowiedzialny np za włączenie czegoś, czyli przekaźnik 1, 2,3,4.
i teraz dostajesz info że DOM - przekaźnik 2 jest włączony i teraz zgadnij co zostało włączone. jak uruchamiasz z aplikacji to wiesz że ten przekaźnik to jest np włącznik wentylacji a tak tylko że to przekaźnik nr 1
no bo zobacz, masz urządzenie o nazwie DOM a w nim 4 przekażniki każdy odpowiedzialny np za włączenie czegoś, czyli przekaźnik 1, 2,3,4.
i teraz dostajesz info że DOM - przekaźnik 2 jest włączony i teraz zgadnij co zostało włączone. jak uruchamiasz z aplikacji to wiesz że ten przekaźnik to jest np włącznik wentylacji a tak tylko że to przekaźnik nr 1