GUI Generic

krycha88
Been thanked: 5 times

Chyba taka informacja nie jest przenoszona z clouda do urządzenia.

Przecież te powiadomienia nie miały służyć do informowania o każdym zdarzeniu, zaraz będziecie chcieli warunkowanie dla nich ;)
https://gui-generic-builder.supla.io/
zalus

jasne że nie o każdym ale jeśli masz moduł x16 dzięki mcp to znajdziesz tam z 2 wyjścia, które chciałbyś monitorować za pomocą powiadomień. no ale skoro się nie da to czas uczyć się numerów przekaźników :)
Pawele

Będą w przyszłości obslugiwane np. pomiary napięcia czy analogowe wyjścia czujnika typu np. wilgotności? (czy jakiekolwiek urządzenia, które można wykorzystać do stacji pogodowej)
dobo

@krycha88 a co z wersją 1.1.19 ;)
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

Pawele wrote: Thu Feb 04, 2021 5:56 pm Będą w przyszłości obslugiwane np. pomiary napięcia czy analogowe wyjścia czujnika typu np. wilgotności? (czy jakiekolwiek urządzenia, które można wykorzystać do stacji pogodowej)
Jeśli masz na myśli jakiś konkretny czujnik, to daj znać jaki. Co do typów kanałów jesteśmy ograniczeni tym co wspiera supla. Jak będzie dostępny kanał ogólnego przeznaczenia, to będzie można dodać więcej rzeczy
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
krycha88

zalus wrote: Thu Feb 04, 2021 5:18 pm jasne że nie o każdym ale jeśli masz moduł x16 dzięki mcp to znajdziesz tam z 2 wyjścia, które chciałbyś monitorować za pomocą powiadomień. no ale skoro się nie da to czas uczyć się numerów przekaźników :)
dla mpc nigdy nie będzie wsparcia dla powiadomień ;)
dobo

Natrafiłem na problem ze stanem przekaźników na MCP.
Załączyłem 8 przekaźników wszedłem do CFG tam sprawdziłem czy może dodałeś możliwość uruchomienia dodatkowych przekaźników na GPIO potem wszedłem w ustawienia przekaźników by sprawdzić czy jest ustawiona pamięć stanu przekaźników nie zmieniając nic wyszedłem za pomocą przycisku CFG z 8 przekaźników załączyło się tylko 5 szt. to samo występuje jak odłączę zasilanie i ponownie załączę te same przekaźniki się nie załączają tak jak by nie miały pamięci stanu.

Da radę by poza przekaźnikami na MCP można było dodać 4 przekaźniki i 4 przyciski na GPIO czyli razem 20 szt.?
krycha88

A czy w poprzedniej wersji było dobrze? Nie ma możliwości takiej konfiguracji, dodaj sobie drugi MCP.
4lger

Witam, czy można się spodziewać powiadomień Pushover dla kontaktronów?
Dla mnie byłoby to bardziej praktyczne. Coś w rodzaju alarmu.
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

Czytam ten wątek i tak sobie myślę, że @krycha88 za chwilę będzie jednak wolał wydawać frytki, niż ogarniać "chciejstwo" użytkowników :lol: :lol: :lol: .
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl

Return to “GUI Generic”