Sonoff monitorowanie wejscia

MILLER
Posty: 38
Rejestracja: wt mar 21, 2017 9:54 am

ndz mar 26, 2017 7:52 pm

Dzięki bardzo za ten rezystor zostaje tam na stałe ?
besix
Posty: 263
Rejestracja: ndz mar 20, 2016 9:51 pm

ndz mar 26, 2017 7:56 pm

Tak ten rezystor musi być cały czas a zwierasz wejście do masy swoim sygnałem z alarmu
Awatar użytkownika
maffiu
Posty: 498
Rejestracja: śr lis 30, 2016 9:30 pm
Lokalizacja: Kraków/Skawina

ndz mar 26, 2017 9:11 pm

myślę ze taki wątek można by przenieść do FAQ jako gotowe rozwiązanie co by innym było łatwiej
MILLER
Posty: 38
Rejestracja: wt mar 21, 2017 9:54 am

pn mar 27, 2017 12:29 pm

Też tak sądzę bo nigdzie nie mogłem znaleźć konkretnej informacji jak to zrobić, teraz jeszcze tylko czekam na możliwość powiadomienia z supli o aktywacji wejscia, podobno ma być taka opcja :D
MILLER
Posty: 38
Rejestracja: wt mar 21, 2017 9:54 am

wt mar 28, 2017 8:22 pm

Wrzuciłem te dwa pliki wszystko ładnie się połączyło ale w aplikacji mam tylko włącz wyłącz nie mam żadnego wejscia, i miewa co to znaczy zrobi pullup
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2221
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

wt mar 28, 2017 9:07 pm

MILLER pisze:
wt mar 28, 2017 8:22 pm
... i miewa co to znaczy zrobi pullup
Możesz przetłumaczyć na nasza języka ;) ?
Może chodzi ci o to? https://pl.wikipedia.org/wiki/Pull-up
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
MILLER
Posty: 38
Rejestracja: wt mar 21, 2017 9:54 am

wt mar 28, 2017 9:15 pm

Już tłumaczę :) miało być ze nie wiem co to znaczy zrobić pullup, i rozumiem że mam wgrać tylko te dwa pliki czy coś jeszcze ?
MILLER
Posty: 38
Rejestracja: wt mar 21, 2017 9:54 am

wt mar 28, 2017 9:19 pm

Podłączyłem ten rezystor, ze zdjęcia wynika że jest to 10k , wrzuciłem program ale nie reaguje na zwarcie do masy mam tylko ikonke włącz wylacz
Zybi
Posty: 1436
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

wt mar 28, 2017 9:21 pm

A w cloudzie aktywowałeś kanał czujnika ?
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2221
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

wt mar 28, 2017 9:22 pm

Pullup to ten rezystor... nie wiem jakie wejście masz zaprogramowane - ale jeśli nie masz w cloud dodatkowego kanału - to myślę, że zmiana stanu wejścia powoduje zmianę stanu tego włącznika w aplikacji... ale nie jestem autorem softu...
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
ODPOWIEDZ