Chyba musze faktycznie wrocic do starszej wersji.
Proszę mnie źle nie zrozumieć. Nie mam pretensji tylko po prostu pytam czy ktoś coś takiego zauważyl u siebie i jakoś rozwiązał czy tylko pozostaje downgrade.
W obsłudze czujników DS raczej się nic ostantio nie zmieniało. Prędzej bym tu widział jakiś problem z samymi czujnikami, ale dwa różne DSy na raz, to dziwny zbieg okoliczoności.[email protected] wrote: Fri Feb 05, 2021 9:37 am Nie próbowałem jeszcze ani starszego softu ani pojedyńczo tych DSów. Bo chodzi o 2 DS'y. Jeden na wemosie drugi na basicu. Dodam że pracują na rożnych routerach. A na tych samych routerach pracuja jeszcze 2 inne basici tez z 4x DS tyle ze na innych softach i tam zadnych problemow nie ma.
Chyba musze faktycznie wrocic do starszej wersji.
Proszę mnie źle nie zrozumieć. Nie mam pretensji tylko po prostu pytam czy ktoś coś takiego zauważyl u siebie i jakoś rozwiązał czy tylko pozostaje downgrade.![]()
Czas pracy i połaczenia na wemosie mam taki sam (na teraz jest to 1h i2min). Patrzac na wykres jest to czas od końca poprawnego rysowania wykresu od ost przerwy czyli godzine temu przestało rysować wykres a zaczeło dokladnie w połowie tego czasu pracy czyli 30min temu. Czyli w 1h czasu pracy mam 30min zarejestrowane a 30 min nie. Przerwy nie sa równomierne. Czasem krótsze czasem dluższe. Inne esp działajace na tym samym routerze maja czas połczenia i pracy 3 dni z hakiem ( czyli od ost. zaniku prądu).krycha88 wrote: Fri Feb 05, 2021 12:36 pm A sprawdźcie w aplikacji jaki macie czas połączenia i pracy urządzenia.
A pozostałe 3 wykresy są ok..krycha88 wrote: Fri Feb 05, 2021 3:11 pm Przed wgraniem starego spróbuj przywrócić ustawienia fabryczne. Z jakiegoś powodu ESP się rozłącza i nie może nawiązać połączenia po kilku próbach połączenia się restartuje dlatego tak wygląda wykres.