Więc dzisiaj wreszcie znalazłem chwilę i wgrałem u siebie jeszcze raz na nowym urządzeniu.
I poszło od pierwszego strzału więc jeszcze raz opiszę dla potomnych
1. Wlutowujemy się bezpośrednio w tyw3s (patrz opis pinów na zdjęciu) tx-rx, rx-tx, gnd-gnd, 3v-3v
2. na stałe (na cały czas wgrywania) dodatkowo zwieramy GPIO0 z GND
3. wciskamy reset na urządzeniu i cały czas trzymając wciśnięty wkładamy programator do portu USB
4. trzymamy wciśnięty reset jeszcze 4-5 sekund, puszczamy - dioda minimalnie (prawie niezauważalnie) miga
5. uruchamiamy wgrywanie softu - wg ustawień opisanych przez @elmaya (patrz zdjęcie)
6. po wgraniu rozłączamy wszystko i montujemy baterie
7. wciskamy reset przez 5 sekund - dioda zaczyna migać
8. wyszukujemy siec wifi rozgłaszaną przez czujnik o nazwie supla-leakage
9. łączy się do sieci wifi, wchodzimy na 192.168.4.1 i uzupełniamy dane (patrz zdjęcie)
- ja w 2 pola linków bezpośrenich wpisuję ten sam link wygenerowany na kanale wirtualnym - link z opcją włącz (on) - chodzi o to zeby czy klapka skrzynki zostanie podniesiona czy opuszczona - link bezpoóśredni uruchomił (włączył) wirtualny przekaźnik - wtedy w aplikacji zmieni sie odpowiednio ikonka (z off na on czy jak kto woli z "brak poczty" na "jest poczta")
i tyle jeśli chodzi o czujnik.
robiłem 2 razy na 2 kolejnych urządzeniach i działa....jedynie co zauważyłem to potrzebuje ok 2 sekund zmiany stanu tzn. klapka powinna być uchylona (kontaktron rozwarty) min 2 sek. zeby link bezpośredni wystartował...szybkie uchylenie (tak na sekunde) nie aktywuje linku.
ale to listonosz musiałby być jak torpeda