viewtopic.php?f=11&t=8083Raddii wrote: Wed Feb 17, 2021 9:15 amTen tydzień jest jeszcze aktualny?W przyszłym tygodniu powinno ruszyć wdrożenie 2.3.26 na produkcji
Natywne wsparcie dla MQTT
-
rocko
-
zalus
witam
mqtt już odpaliło ale mam pytanie, zdarza się ze moduł nie przekazuje wszystkich kanałów. NP ROW-02 oba kanały są włącznikiem światła ale w HA mam tylko jeden z nich. Gdzie tkwi błąd?
mqtt już odpaliło ale mam pytanie, zdarza się ze moduł nie przekazuje wszystkich kanałów. NP ROW-02 oba kanały są włącznikiem światła ale w HA mam tylko jeden z nich. Gdzie tkwi błąd?
-
zalus
serwer 8 ale to chyba coś związanego z długością nazwy albo składnią. poprzednio było lampa biurko i lampa łóżko i tej drugiej nie było, zmieniłem nazwy na lampa 111 i lampa 222 i przeniosły się 2 kanały ale w HA opis jest tylko lampa 1 lampa 2
ID 15125 i 15126
-
zalus
z polskimi znakami raczej nie bo w innym module przeniósł nazwę " łóżko led" ale np ucina ilość znaków i z lampa telewizor robi "lampa t" a z drugiej strony cały przenosi: "lampa kanapa"pzygmunt wrote: Wed Feb 17, 2021 11:57 am HA na podstawie nazwy generuje id encji. Być może tutaj jest jakiś problem związany z polskimi znakami. Sprawdzę to.
cuda dziwy:)
i z tego co widzę przenosi tylko max 12 znaków nazwy kanału.
-
zalus
a mam jeszcze pytanie o kanały czasowe, np otwieranie furtki. to chyba nie ma szansy na integrację z HA?
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Nie dodałem furtki do HA Discover-y ponieważ tam nie ma encji typu "Furtka". Nie chcę "udawać", że jest to inny typ niż w rzeczywistości
bo jak się kiedyś pojawi encja typu "furtka" to należałoby dostosować integrację do "poprawnej", a to może spowodować, że dotychczasowe integracje się rozjadą.
Oczywiście możesz dodać taką integrację ręcznie do pliku .yml udając np. bramę i będzie to działać.
bo jak się kiedyś pojawi encja typu "furtka" to należałoby dostosować integrację do "poprawnej", a to może spowodować, że dotychczasowe integracje się rozjadą.
Oczywiście możesz dodać taką integrację ręcznie do pliku .yml udając np. bramę i będzie to działać.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
zalus
dzięki za infopzygmunt wrote: Wed Feb 17, 2021 1:36 pm Nie dodałem furtki do HA Discover-y ponieważ tam nie ma encji typu "Furtka". Nie chcę "udawać", że jest to inny typ niż w rzeczywistości