Masz nieodpowiedni soft - zrób tak jak radził elmaya - wgraj soft generic i poustawiaj odpowiednio GPIO zgodnie z posiadaną wersją.
gospund sp111
-
robespier
Maniek913 pierwszy raz coś wygrywałem będę wdzięczny jak podasz mi link do softu oraz podasz mi czym pozmieniać te parametry
-
Maniek913
- Been thanked: 3 times
Wszystko ładnie wyjaśnione: viewtopic.php?f=11&t=7133 , elmaya kilka postów wyżej powyżej podał ci rozpiskę pinów.
A tu masz - gotowiec, myślę że będzie OK -bez ustawiania, bez myślenia :
download/file.php?id=13881
A tu masz - gotowiec, myślę że będzie OK -bez ustawiania, bez myślenia :
-
elmaya
robespier wrote: Tue Feb 16, 2021 8:14 am pierwszy raz coś wygrywałem będę wdzięczny jak podasz mi link do softu oraz podasz mi czym pozmieniać te parametry
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
robespier
Dzięki za odpowiedzi dzisiaj jeszcze raz wygrałem ten sam soft i znalazły się wszystkie dane jakieś czary 
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
@Artur
Panowie !
czy jest szansa aby to gniazdko w momencie braku sygnału wifi a następnie powrocie, odtwarzało(uzupełniało-uśredniało) zużycie energii za ten czas ? tak jak ma to miejsce np. w liczniku Zamel MEW-01 ?
Kupiłem to gniazdo już z wgraną suplą. Wyniki pomiarów są dosyć dokładne, ale po wyłączeniu wifi na noc, rano brak pomiarów w supli.
czy jest szansa aby to gniazdko w momencie braku sygnału wifi a następnie powrocie, odtwarzało(uzupełniało-uśredniało) zużycie energii za ten czas ? tak jak ma to miejsce np. w liczniku Zamel MEW-01 ?
Kupiłem to gniazdo już z wgraną suplą. Wyniki pomiarów są dosyć dokładne, ale po wyłączeniu wifi na noc, rano brak pomiarów w supli.
-
krycha88
- Been thanked: 5 times
ciężko to gniazdko porównać z Zamel MEW-01 popatrz się na cenę oraz zastosowanie
To gniazdko nie jest przystosowane to ciągłego pomiaru energii 
A jaki Ci tak soft wgrał ten sprzedawca?
A jaki Ci tak soft wgrał ten sprzedawca?
https://gui-generic-builder.supla.io/
-
@Artur
Jasna sprawa. Wiadomo, że nie ma porównania, ale Mew01 nie wszędzie zainstalujesz. . Mew01 mam zamontowaną w rozdzielnicy, a jest potrzeba pomierzyć w gniazdkach w mieszkaniu.
-
klew
- Has thanked: 135 times
- Been thanked: 137 times
Uśrednianie pomiarów to funkcja serwera. Urządzenie powinno wysłać zaktualizowany pobór.@Artur wrote: Fri Feb 19, 2021 7:58 am Panowie !
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
@Artur
O to chodziło ?