Przynajmniej dwa razy włączała się na ok. 50-60 minut.
Odnośnie wyłączania wifi na noc, to faktycznie można to zaniechać. Ale przecież zdarza się brak sygnału, zasięgu, reset routera,itp. , w takim przypadku wyniki będzie zafałszowany.
gospund sp111
-
klew
- Has thanked: 136 times
- Been thanked: 137 times
Jakie to ma znaczenie? Bez wifi też powinno działać prawidłowokrycha88 wrote: Sat Feb 20, 2021 9:27 am Ale jaki sens jest wyłączać wifi na noc, jeżeli się go obawiasz to nie pchaj się w tą technologię![]()
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Też jestem ciekawy, z jakich powodów @Artur wyłącza na noc Wi-Fi. Bo w takim przypadku stosowanie w domu urządzeń IoT trochę mija się z celem.
A tak gwoli wyjaśnienia, to jeśli miernik zużycia energii miałby pokazywać dokładne wartości w przypadku braku Wi-Fi, to musiałby mieć dołożony zegar czasu rzeczywistego. W przypadku braku Wi-Fi musiałby w swojej (dosyć ograniczonej) pamięci tworzyć bazę danych pomiarowych ze znacznikiem czasu. Po połączeniu z siecią musiałby taką paczkę danych wysłać na serwer. Tyle że takie urządzenie będzie musiało kosztować sporo złotówek więcej
.
A tak gwoli wyjaśnienia, to jeśli miernik zużycia energii miałby pokazywać dokładne wartości w przypadku braku Wi-Fi, to musiałby mieć dołożony zegar czasu rzeczywistego. W przypadku braku Wi-Fi musiałby w swojej (dosyć ograniczonej) pamięci tworzyć bazę danych pomiarowych ze znacznikiem czasu. Po połączeniu z siecią musiałby taką paczkę danych wysłać na serwer. Tyle że takie urządzenie będzie musiało kosztować sporo złotówek więcej
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
-
elmaya
@djack2017 software is based on the SDK and restarts in the absence of WiFi.
He has to use some software based on ArduninoIDE.
He has to use some software based on ArduninoIDE.
-
jahec
Witam podłączyłem wszystko zgodnie ze sztuka w opisach niestety nie chce mi się nic skomunikować i wgrać
Czy jest jakaś osoba chętna poświecić mi 2 min co robię nie tak
-
djack2017
- Been thanked: 1 time
Ale co dokładnie zrobiłeś?jahec wrote: Sun Mar 07, 2021 4:11 pm Witam podłączyłem wszystko zgodnie ze sztuka w opisach niestety nie chce mi się nic skomunikować i wgrać
https://djack.com.pl/modules.php?name=Downloads&d_op=viewdownload&cid=54
-
jahec
Zamieniałem i nic z tego. Sprawdzałem na innym komputerze z systemem Windows7 i tez to samo