Sterowanie bramą garażową FAAC
-
slawek
Co do ikonek to się zgadzam - przydałoby się więcej, natomiast jeśli chodzi o konfigurację, to moim zdaniem nie może być bardzo skomplikowana, bo zwyczajny Kowalski będzie miał problem i się zniechęci... bardziej zaawansowani będą mieć harmonogramy, api... no i mamy źródła z przejrzystym podziałem na poszczególne urządzenia, gdzie nawet taki lamer jak ja dopasuje sobie pinologię czy funkcje do swoich potrzeb bez "przekopywania się" przez cały kod i na wirtualnym "gotowcu" skompiluje co mu potrzebne.
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
-
jaros
Mnie nie chodzi o jakieś cuda,soft jako gotowy produkt to jedno a póżniejsza aplikacja tych wszystkich urządzeń tak by wszystko działało na 100 % użyteczności to już druga rzecz.Samo życie potrafi pisać takie scenariusze jakie nie śniły się nawet najlepszym programistom
,więc mozliwość samodzielnej konfiguracji wybitnie zwiekszy skalę możliwych zastosowań.
Panowie: ikonki i większy wybór czasów zadziałania...
Panowie: ikonki i większy wybór czasów zadziałania...
-
fracz
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 6 times
Możliwość dowolnego czasu załączenia ok, zgadzam się. Ale konfiguracja ikonek? Będziesz sobie rysować i dodawać do aplikacji? Nie bardzo rozumiem jak by to miało być "konfigurowalne przez użytkownika" bardziej niż jest teraz.
-
grzegorzmcewp
nie wiem na obudowie nic nie pisze poza faac co to za model mogę zrobić zdjęcie w środku ale to w sobotę o ile to wam coś pomoże. Z tego co pamiętam to wyglądało to mniej więcej tak http://www.peiter.pl/Allegro/Peiter/Zdj ... %20576.jpg
-
jaros
W sensie,wiecej gotowych ikonek do wyboru...Ja walcze o roletki 
-
maffiu
najlepiej zrób zdjęcie będzie 100% wiadome co i gdzie można podłączyć a masz w tym momencie wypuszczony przycisk do zamykania i otwierania ręcznego w garażu ? czy tylko pilotgrzegorzmcewp wrote: Wed Apr 12, 2017 6:39 pm nie wiem na obudowie nic nie pisze poza faac co to za model mogę zrobić zdjęcie w środku ale to w sobotę o ile to wam coś pomoże. Z tego co pamiętam to wyglądało to mniej więcej tak http://www.peiter.pl/Allegro/Peiter/Zdj ... %20576.jpg
-
maffiu
a tak do tematu który koledzy poruszyli to tak się zastanawiam czego brakuje wam w softach bo wydaje mi się ze w incan są chyba najważniejsze rodzaje działania w jednym ....
osobiście mnie brakuje możliwości załączenia czasowego z przycisku
i te ikonki faktycznie wieksza ilość z możliwością wyboru dowolnej dla każdej opcji
osobiście mnie brakuje możliwości załączenia czasowego z przycisku
i te ikonki faktycznie wieksza ilość z możliwością wyboru dowolnej dla każdej opcji
-
grzegorzmcewp
przycisk jest na obudowie tak jak widać na zdjęciu więc albo otwieram przyciskiem albo pilotem jutro zdjęcie zrobie napewno
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Większość bram ma dodatkowe wejścia na podłączenie manualnego klucza otwierania/zamykania. Tam podłącza się Suplę. Nie trzeba nic lutować.
Od 9 strony zaczynają się przykłady podłączenia do różnych sterowników. FAAC jest na stronie 10 tej.
https://www.supla.org/download/gatemodu ... ual-PL.pdf
Od 9 strony zaczynają się przykłady podłączenia do różnych sterowników. FAAC jest na stronie 10 tej.
https://www.supla.org/download/gatemodu ... ual-PL.pdf
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
grzegorzmcewp